Засідання підкомісії з економічної кібернетики та цифрової економіки навчально-методичної ради факультету інформаційних технологій

21 січня 2021 року

           
21 січня на факультеті інформаційних технологій відбулося засідання навчально-методичної ради, підкомісії ї економічної кібернетики та цифрової економіки.
Регламент роботи представив завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин, працювала комісія за участі всіх науково-педагогічних викладачів, які забезпечують викладання дисциплін за  освітніми програмами «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка».
Основними питаннями, що вимагали нагального розгляду були:
·         розгляд робочих програм та їх змісту з кожної навчальної дисципліни освітньої програми, оскільки вони мають бути спрямовані саме на забезпечення загальних та спеціальних (фахових, предметних) компетентностей за спеціальністю 051, що визначені у відповідних стандартах вищої освіти;
·         розгляд електронних навчальних курсів (ЕНК), забезпеченість дисциплін навчальними посібниками та методичними рекомендаціями.
Особлива увага викладачів була звернута на програмні результати навчання, на форми та методи подачі матеріалів в курсах, на наявність проектних робіт та відеоматеріалів в ЕНК.
Так, щодо викладання дисципліни Економіка підприємства доповідала Наталія Сулима, Фінанси – Любов Худолій (мова йшла про організацію викладання та розробки нового ЕНК з дисципліни «Фінанси, гроші і кредит»), про узгодженість робочих програм з дисциплін економетричного характеру мову вів завідувач Дмитро Жерліцин з викладачами дисциплін «Статистика» Оксаною Макарчук та Наталією Шульгою, що викладає Теорію ймовірностей та математичну статистику. Про викладання дисциплін блоку «Інформаційні технології в економіці» доповідав Михайло Швиденко, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій. Про логіку та перспективи викладання дисциплін Економічна кібернетика та Дослідження операцій говорила Наталія Попрозман. Про забезпеченість дисциплін Моделювання економіки, Прогнозування соціально-економічних процесів, про проектну діяльність студентів в розрізі виконання курсової роботи розповідала Наталія Клименко. До обговорення долучалися інші викладачі групи забезпеченості відповідних освітніх програм. Обговорення було продуктивним, гарантами озвучені завдання, кроки узгодження та оновлення освітніх програм на 2021 рік.
 
Наталія Клименко,
Доцент кафедри економічної кібернетики
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook