МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В АКВАКУЛЬТУРІ»

27 грудня 2020 року

      23 грудня 2020 р. на факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулася науково-практична онлайн-конференція «Сучасні технології в аквакультурі». Участь у даному заході взяли представники шести міжнародних організацій.

       З вітальним словом виступила в.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології Наталія Рудик-Леуська, в своїй промові вона акцентувала увагу на те, що аквакультура України розвивається, хоча зазначила, що останнім часом існують деякі проблеми які пов’язані із змінами клімату, впровадженням сучасних технологій тощо.

       Проректор Поліського державного університету (Білорусь) Микола Кручинський також привітав всіх учасників конференції та зауважив, що сучасні технології відіграють важливе значення в розвитку аквакультури, акцентував увагу на подальшій співпраці в галузі аквакультури з Національним університетом біоресурсів і природокористування України.

     Декан інженерного факультету Поліського ДУ Володимир Штепа виступив з цікавою доповіддю щодо інноваційно-промислового кластеру зеленої економіки та біотехнологій в контексті синергетичного використання в аквакультурі рішень з інших галузей науки та технологій.

       Завідувач кафедри аквакультури Віталій Бех зупинився на актуальних питання щодо рибогосподарського освоєння веслоноса в Україні.

     Віктор Ярмош підняв питання щодо удосконалення технологічних прийомів відтворення і вирощування кларієвого сома з метою забезпечення індустріальних господарств рибопосадковим матеріалом.

        Меланія Хижняк доповіла про стимулювання розвитку планктонних безхребетних біодобривами.

        Олексій Козирь представив способи ресурсоефективності в індустріальному тепловому рибному господарстві.

       Василь Коваленко представив випробування препарату Vadelin для стимулювання нерестового стану риб в умовах аквакультури.

         По завершенню конференції учасниками було обговорено та прийнято резолюцію конференції.

          Висловлюємо вдячність організаторам конференції за високий рівень проведення даного заходу.

Доцент кафедри гідробіології та іхтіології
Наталія Марценюк

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook