Захист магістерських робіт– важливий етап

15 грудня 2020 року
15 грудня 2020 року на виконання наказу ректора № 963 від 26.11.2020р. розпочала роботу екзаменаційна комісія, призначена для проведення державної атестації випускників денної форми навчання освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності 051 «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика», факультету інформаційних технологій.
Публічний захист магістерських робіт проходив у online форматі на платформі хмарного сервісу Cisco Webex.
 
Зі вступним словом до магістрів, викладачів та членів комісії звернулася декан факультету інформаційних технологій – професор Глазунова Олена Григорівна.
Олена Григорівна оголосила наказ проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Миколайовича Кваші, побажала студентам успішного захисту магістерських робіт і представила голову та членів екзаменаційної комісії:
- Галушко Валерія Павловича – голову комісії, професора кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, д.е.н, професора;
Членів комісії:
-         Жерліцина Дмитра Михайловича – завідувача кафедри економічної кібернетики, д.е.н., професора;
-         Скрипника Андрія Васильовича – професора кафедри економічної кібернетики, д.е.н., професора;
-          Швиденка Михайла Зіновійовича – завідувача кафедри інформаційних систем і технологій, к.е.н., професора;
-         Коваль Тетяну Валеріївну – секретаря комісії, доцента кафедри економічної кібернетики, к.ф.-м., доцента.
 
Голова комісії – Валерій Павлович – також приєднався до вітальних слів, ознайомив студентів із регламентом проведення захисту та розпочав роботу ЕК та захист магістерських робіт.
Усі представлені магістерські роботи були присвячені актуальним темам та виконані відповідно вимог до кваліфікаційних робіт. Здобувачі вищої освіти на високому рівні презентували результати своїх досліджень, впевнено відповідали на запитання членів Екзаменаційної комісії, розгортали жваві дискусії. 
Представлені матеріали магістерських робіт характеризувались інноваційністю підходів, обґрунтованістю висновків та пропозицій, демонстрували глибокі знання студентів та креативність.
 
В умовах пандемії більшість випускників презентували свої кваліфікаційні роботи з робочих кабінетів. На поставлені запитання члени комісії отримали ґрунтовні відповіді.
Тематика магістерських робіт різноманітна і цікава: «Оптимізація категорійного менеджменту підприємства» (Васильковська А.О.); «Аналіз продажу продукції у торгових точках» (Іванькова А.А.); «Параметри потенційного ринку коноплі у випадку його реалізації» (Шаліманова К.О.); «Методи оптимізації конфігурування систем класу «Розумний будинок»» (Бондар А.В.); «Шляхи підвищення ефективності професійного спорту» (Ворона Б.П. ) та інші, не менш цікаві теми.
 
 
Голова комісії, професор Галушко В.П. зазначив, що всі представлені магістерські роботи підготовлені на високому рівні, з урахуванням реальної ситуації в досліджуваній галузі, і можуть бути використані у практичній діяльності організацій та підприємств.
Завідувач кафедри економічної кібернетики – Жерліцин Д.М. відмітив індивідуальність і креативність кожної роботи, актуальність ідей, чіткість і логічність розрахунків. Дмитро Михайлович також обговорив з випускниками подальшу співпрацю та запросив кращих магістрів продовжити навчання в аспірантурі. 
 
Комісія дала високу оцінку кваліфікаційним роботам магістрів і побажала професійного зростання випускникам!
За результатами проведених досліджень магістрів та їх успішного захисту п’ятьох магістрантів було рекомендовано до вступу в аспірантуру.
 
Вітаємо наших магістрів із успішним захистом, бажаємо творчих і професійних звершень!
 
Доцент кафедри економічної кібернетики

Людмила Галаєва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook