ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В НОВОМУ ФОРМАТІ

25 вересня 2020 року

     На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК 25 вересня 2020 року згідно з планом проведення відкритих лекцій, з дисципліни «Теоретичні основи харчових технологій» доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів к.т.н. Людмилою Тищенко був проведений відкритий лекційний захід на тему « Білки і зміна їх властивостей під впливом технологічного процесу».

 

Нововведенням відкритого заняття було поєднання онлайн-навчання і роботи зі студентами в аудиторії, так як в  складних умовах пандемії, коли студенти другого курсу вже перейшли на дистанційне навчання, а скорочений термін навчання, відповідно до графіку роботи університету, має можливість працювати в лекційних і лабораторіях. Присутність студентів була висока 74 чоловіка, що становить близько 87% від загальної сумарної кількості студентів. Також заняття відвідали декан факультету Лариса Баль-Прилипко, завідувачка кафедри Наталія Слободянюк та співробітники кафедри, вибравши найбільш зручний для кожного спосіб.

Основні питання, що були винесені на огляд: загальна характеристика, структура білка як основа його функціональних властивостей, характеристики існуючих класифікацій білків, харчові продукти як джерело білкових речовин.