Лінійка пам’яті «Герої не вмирають»

30 вересня 2020 року

30 вересня біля меморіальної дошки викладача коледжу Багірова Ільгара Салеховича відбулася Лінійка пам’яті «Герої не вмирають» з нагоди вшанування 6-ї річниці загибелі на сході України капітана Збройних сил України, легендарного бійця 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» з позивним «Балу».

Саме у цей день, 30 вересня 2014-го року, під час розвідувальних дій на території між Дебальцевим і Фащівкою (Перевальський район) в бою з російськими збройними формуваннями капітан Багіров при спробі терористів взяти його в полон кинув у них гранату, за що був розстріляний.

Блокпост, яким командував Ільгар Багіров, і після його смерті продовжують називати «блокпост Балу».

Ільгар Салехович Багіров нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Вшанувати пам’ять Багірова І.С. прийшли дружина, керівництво Ірпінсько-Бучанського об'єднаного міського військового комісаріату, студенти, викладачі коледжу та жителі міста.

Директорка коледжу Наталія Ільченко у своєму виступі наголосила, що ми ні на хвилину не забуваємо, що на сході нашої країни йде війна. Не забуваємо, що там стоять хлопці, які потребують нашої підтримки. Не забуваємо, що саме завдячуючи їм, ми можемо навчатися, розвиватися, любити, радіти життю.

Виступаючі у своїх промовах відзначали людські якості Багірова І.С., його патріотизм, героїзм, відданість народу і землі, на якій жив, трудився і за яку віддав своє життя.

Медична сестра коледжу Запорожець Ніна Георгіївна продекламувала вірш, який присвятила загиблим на Донбасі воїнам.

Присутні вшанували пам’ять Ільгара Багірова хвилиною мовчання, поклали квіти до його меморіальної дошки.

Андрій Сиротенко,

заступник директора з виховної роботи


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook