Використання Сократівської бесіди під час лекції-дискусії з дисципліни «Лідерство в освіті та ІТ» для студентів ОПП ІКТО

3 жовтня 2020 року

1 жовтня 2020 року завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, доцент Руслан Васильович Сопівник провів лекційне заняття для студенів ОП "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" з дисципліни «Лідерство в освіті та ІТ».

Проведення заняття розпочалося з тренінгової вправи-знайомства, де кожен зі студентів мав змогу самопрезентуватися, тобто розповісти про себе більше інформації – звідки родом, де навчались, захоплення, інтереси і головне - висловити своє бачення про те, що вони очікують після проходження курсу з дисципліни. Дана вправа виробляє навички подання власної особи на загал інших слухачів, яка дозволяє сформувати останнім загальне враження про студента.

В подальшому було розкрито структуру курсу, представлені теми, які будуть вивчатися, висвітлені критерії оцінювання студентів. Також були ознайомлені з основною робочою літературою. Нас було під’єднано до електронного навчального курсу з даної дисципліни на навчально-інформаційному порталі НУБіП України «Elern».

В процесі заняття знання подавалися не в готовому вигляді, а викристалізовувались в процесі курсу. Викладач спонукав учасників генерувати власні думки, в результаті яких студенти змогли визначити предмет і завдання курсу «Лідерство в освіті та ІТ», розкрити сутність понять «лідер» і «лідерство».

Зміст лекції охоплював дані різних галузей знань. В якості яскравих прикладів лектор наводив, всесвітньо відомих лідерів країн, освітян, людей, що було цікавим для аудиторії і викликало цікаву дискусію до якої долучились більших студентів.

Викладач використовував питання, які дозволяли ефективно генерувати істинні знання серед студентів, індивідуально формулювати власну думку. Саме такий спосіб засвоєння матеріалу, на мою думк, є дуже ефективним, бо інформація відтворюється власне студентом, а не надається у готовому вигляді.

Протягом лекції використовувалися мультимедійні засоби, інтерактивна дошка, які наочно дозволяли слухачам краще сприймати матеріал.

Я вважаю, даний курс є особливо важливим для магістрів даної спеціальності, так як навички формування лідерських якостей для викладача є важливими і формує правильну подачу і спілкування з майбутніми колегами. Лекція була дуже цікавою, студенти із задоволенням брали участь у дискусії. Заняття проходило з дотриманням карантинних вимог, але ані дистанція,ані захисні маски не зіпсували позитивні враження від проходження лекції.

Катерина Повисша,
магістрантка 1 року навчання ОП «ІКТО»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook