Відокремлені підрозділи університету успішно проводять вступну кампанію

9 вересня 2020 року
     У 2020 році вступ видався особливо напруженим для всіх учасників вступних випробовувань у зв’язку з певними обставинами, пов’язаними із запровадженням карантинних заходів та невизначеністю термінів їхньої дії. Хоча процес вступу ще триває, уже зараз можна зробити попередні висновки стосовно обсягів прийому на освітньо-професійних ступінь «фаховий молодший бакалавр» у відокремлених підрозділах університету.

     Можна однозначно стверджувати, що державне замовлення на всі спеціальності за денною і заочною формами навчання в інститутах і коледжах університету виконане повною мірою. На основі 9 класів загальної середньої освіти вже прийнято на перший курс 1251 особу на місця державного фінансування та 358 осіб за умовами договору, а на базі 11 класів загальної середньої освіти – загалом 758 особи. Загальна кількість зарахованих осіб на перший курс освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» у 2020 році становить 2367 осіб, що на 232 особи більше від аналогічного показника попереднього року. Найбільшу кількість вступників забезпечили Бережанський, Немішаївський та Рівненський коледжі.

     У відокремлених підрозділах проведено також набір на перший (бакалаврський) рівень вищої освіти за державним замовленням. На денну і заочну форму навчання на базі повної загальної середньої освіти і ОКР «молодший спеціаліст» вступило 449 осіб, що є на рівні попереднього року.
     Про підвищення якості підготовки фахівців у відокремлених підрозділах нашого університету свідчить зростання майже на 10% частки випускників коледжів, які у 2020 році вже вступили до базового закладу на денну форму на місця держбюджетного фінансування. У цьому році загальна кількість таких вступників склала 116 осіб.

     Зростає також кількість спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у міжкафедральних навчальних лабораторіях. У цьому році додатково проведено набір у Боярській (менеджмент), Ірпінській (підприємництво, торгівля та біржова діяльність, комп’ютерна інженерія) міжкафедральних навчальних лабораторіях. Також у Рівненській міжкафедральній навчальній лабораторії проведено набір здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», а в Бережанській – за освітньою програмою «Лісове господарство». Загалом, на перший курс у міжкафедральні навчальні лабораторії НУБіП України станом на сьогодні подало заяви 464 особи, що на 27 осіб більше, ніж у попередньому році.

     Слід відзначити, що вступ до відокремлених підрозділів університету за умовами договору ще триває, а кількість поданих заяв вселяє впевненість у тому, що загальна чисельність вступників суттєво зросте.

Вітаємо вступників відокремлених підрозділів в університетській родині! Сподіваємося, що вони з честю нестимуть горде ім’я студента НУБіП і стануть гідними продовжувачами наших славних традицій!

 

Василь Лопушняк,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook