БУТИ ГРАМОТНИМ – ЦЕ КРУТО

8 вересня 2020 року

 

1До Міжнародного дня  грамотності, який щорічно відзначається 8 вересня за ініціативою ЮНЕСКО, з метою  формування ціннісного ставлення до навчання та визначення, що бути грамотним важливо для кожної людини, групою ОФП-21М підготовлено і проведено виховну годину «Грамотність – запорука успіху сучасної людини».

2

Не має жодного сумніву в тому, що грамотність має важливе значення для всіх вікових, статевих, національних, релігійних та інших груп населення Землі, адже виступає основою для здобуття нових знань і вмінь, що є інструментами ефективної участі людини в усіх сферах суспільного життя. Грамотність є правом людини і основою для навчання протягом усього життя, кращого добробуту та джерелом існування. Це стимул стійкого та всебічного розвитку. У сучасному суспільстві, заснованому на знаннях, грамотність є основою для більш справедливого, всеосяжного і стійкого миру. Грамотність дозволяє людям отримати доступ до інформації, щоб поліпшити своє здоров’я і харчування, розширити свої життєві можливості, побороти зміни навколишнього середовища та зробити свідомий вибір.

Під час заходу студенти заслухали виступи Вікторії Наконечної та Марії Репецької на тему «Навчання грамотності та подолання неграмотності в умовах кризи COVID-19 та поза її межами».

Куратором Валентиною Рудник було наголошено, що саме грамотність допомагає дітям, молоді, дорослим засвоїти найважливіші життєві навички, які дають можливість гідно протистояти життєвим викликам. Грамотність є основою для здобуття нових знань і вмінь. Бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини,  адже багато чого в житті ми домагаємося завдяки вмінню правильно висловлювати свої думки і з повагою ставитися до мови наших предків. Грамотність передусім характеризує інтелігентну  й освічену людину. У найширшому значенні – це не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати думки, а й спосіб сприймання світу, відтворення його у свідомості. Людина реалізується у культурі думки, культурі праці, культурі мови.

Отже мета Міжнародного дня грамотності – нагадати людям, що бути грамотним – важливо!

Куратор Валентина РУДНИК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook