Пожежа на Луганщині

8 липня 2020 року

За повідомленням ДСНС, лісова пожежа на площі близько 50 гектарів виникла 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництва. Зранку 7 липня пожежу було локалізовано, але через поривчастий вітер та високу температуру повітря відбулося розповсюдження пожежі на село Смолянинове Новоайдарського району.

Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовче озеро" та 45 житлових будинків у селі Смолянинове. У районі селищ Вовче та Смолянинове пожежа охопила близько 85 гектарів, триває евакуація місцевих жителів.

Також відбувається ліквідація пожежі неподалік села Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якої становить близько 40 гектарів.

Президент України Володимир Зеленський провів термінову нараду щодо ліквідації лісової пожежі в Новоайдарському районі, повідомляє пресслужба президента. Як зазначається у повідомленні, на виконання доручення Зеленського 7 липня до гасіння пожежі були залучені підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України.

Крім того, до місць займання направлено додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей. До гасіння залучені близько 360 осіб і 85 одиниць техніки.

Кількість жертв пожежі в Новоайдарському районі зросла до п'яти. У район пожежі направлено два пожежні літаки з Краматорська.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook