Рицинова олія: 20 причин якомога частіше її використовувати

11 жовтня 2019 року

Рицинову олію справедливо можна назвати однією з найкращих косметичних засобів. Вона давно використовується в догляді та для поліпшення самопочуття. Застосовувати її можна всім бажаючим.


Олія не викликає звикання. Також вона гіпоалергенна. Цей засіб справді можна назвати чудодійним. А все завдяки його чудовим цілющим властивостям.

1) Для лікування порізів і саден.
Завдяки своїм протимікробним і протизапальним властивостям, рицинова олія є в складі мазі Вишневського.
Вона наноситься на уражену ділянку шкіри. Бинтувати або заклеювати лейкопластиром хворе місце не можна.
2) Для пом’якшення мозолів і «натоптишів» та зняття больових відчуттів у ногах.
В цьому випадку двічі на тиждень або за потребою можна натирати ноги перед сном цим засобом і потім надягати бавовняні шкарпетки.
Вранці шкіра стає м’якою, ніжною, відчуття втоми і больові відчуття зазвичай повністю зникають.
3) Для здоров’я волосся.
Препарат стимулює ріст волосся, зменшує його випадіння і зміцнює корені. Олія також гарно діє на ділянки, котрі вражені алопецією (облисінням).
4) Для звільнення від закрепу
Одна чайна ложка (або 2 капсули) рицинової олії дадуть змогу протягом півгодини звільнити кишківник. Будьте обережні: передозування дуже небезпечне, воно виражається в нудоті, блювоті та запамороченні.
5) Для полегшення м’язових болів.
Після інтенсивного тренування рухами розтирання нанесіть олію на м’язи, це покращить циркуляцію крові й полегшить біль. Для додаткового лікувального і заспокійливого ефекту змішайте його з олією м’яти.
6) Для полегшення болю в суглобах.
Рицинолеїнова кислота в складі олійки чинить протинабрякову дію на лімфатичну систему, яка відповідає за виведення з тканин організмів продуктів життєдіяльності.
7) Для усунення шкірних проблем.
Завдяки своїм антимікробним і протизапальним властивостям засіб сприятливо впливає на шкіру – лікує від папілом, акне і бородавок.
В ході одного дослідження було виявлено, що рицинова олія може справити позитивний вплив при лікуванні професійного дерматиту.
8) Від безсоння.
Кажуть, що нанесення невеликої кількості медикаменту на повіки може допомогти набагато швидше заснути. Олія сприяє більш глибокому і тривалому сну.
9) Для лікування грибкових захворювань.
Ліки чудово справляються з грибковими захворюваннями. Просто нагрійте олію, нанесіть на уражену ділянку перед сном і залиште на ніч.
Повторюйте протягом тижня або доти, поки інфекція повністю не зникне.
10) Для зволоження шкіри.
Зволожувальний крем для шкіри. Жирні кислоти в рициновій олії живлять і зволожують суху шкіру, легко проникаючи в тканини шкіри. Просто розітріть чайну ложку долонями і нанесіть на шкіру.
11) Для виведення плям.
Завдяки антимікробним і протизапальним властивостям медикамент чинить сприятливий вплив на плями, вугрі та бородавки. Він може мати позитивний ефект при лікуванні професійних дерматитів.
12) Як харчовий консервант.
Висушені зернові продукти можна покрити рициновою олією, щоб оберегти їх не тільки від псування, але і захистити їх від мікробів і шкідників.
13) Як мастило.
Якщо у вас вдома є предмети, які потребують змащування (скрипучі завіси, ножиці та м’ясорубки), засіб працює просто на відмінно.
Завдяки своїй постійній в’язкості, він не замерзає, тому може бути ефективним при високій і низькій температурах.
14) Для зміцнення нігтьової пластини.
Якщо у вас ламкі нігті, змащуйте їх один раз на день рициновою олією. Вона не лише допоможе зміцнити нігті, але і сприятиме розм’якшенню кутикули і загрубілих шкірочок з боків нігтьової пластини.
15) Для росту вій і брів.
Для поліпшення росту вій і брів змащуйте їх рицинкою. Не забувайте знімати залишки олії спонжем. Робіть це через день. Через місяць вії стануть довшими, густими і пухнастими.
16) Для посічених кінчиків.
Наносіть рицинову олію на кінчики волосся приблизно на кілька сантиметрів довжини через день. Вона допоможе зволожити волосся і додасть йому здорового блиску.
17) Для здоров’я кишківника.
Змішавши лише одну чайну ложку олії з апельсиновим або журавлиновим соком на день, ви можете підтримати роботу кишківника. Однак важливо НЕ перестаратися, бо медикамент є природним послаблювальним засобом.
18) Від прищів.
Відомо, що препарат не лише зменшує запалення, але і вбиває бактерії, що викликають прищі, та швидше очищує шкіру. Для досягнення найкращих результатів застосовуйте засіб перед сном.
19) Рицинова олія – найкращий помічник у боротьбі із зайвою вагою.
Вона допомагає нормалізувати травлення, чинить серйозний послаблювальний ефект. Виводить з організму шлаки, токсини і шкідливі речовини. Крім того, мікроелементи олії насичують організм корисними жирами.
20) Рицинка чудово допомагає боротися з лупою.
Треба лише змішати настоянку календули і рицинову олію в однакових пропорціях. Суміш нанести на волосся, розподілити. Лупа зникне назовсім після декількох застосувань!

Г. Бойко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook