Новий формат роботи юридичного факультету

6 квітня 2020 року
     Закон про COVID-19 запровадив новелу трудового законодавства, а саме надомну (дистанційну роботу) для працівників освіти у тому числі. Науково-педагогічний працівник може застосовувати будь-які пристрої та інструменти для здійснення обміну інформацією. Однак ми маємо розуміти, що цифрові навички вкрай потрібні, а тому цей період часу слід використати для ефективної самоосвіти.Це новий виклик для всіх, і для викладача, і для студента, виклик який зробить ще сильнішими та дружнішими кожного із нас.

     «Я не боюся викликів, як і вся команда юридичного факультету, ми вже звикли до них, тому ситуацію із запровадженням карантину, дистанційною роботою та певними обмеженнями, сприймаємо виключно, як завдання яке потрібно виконати. І об’єднавши наші зусилля, ми його виконаємо» – саме з таких слів розпочала засідання деканату Олена Яра.

    За рекомендацією керівництва та наданим корпоративним доступом до сервісу відеоконференцій Cisko Webex, було прийнято рішення проводити онлайн-засідання деканату саме за допомогою цієї платформи. Віртуальний доступ виявився дуже зручним, оскільки у ньому легко та безпечно можна обмінюватися повідомленнями, переглядати файли на презентації.
     На порядку денному були обговоренні питання проведення дистанційного навчання для студентів 1-го курсу заочної форми навчання, графіку проведення сесії і практичного навчання для студентів 4-го курсу та кваліфікаційного іспиту для студентів заочної форми навчання ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж». Також були розглянуті «Тимчасовий порядок проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року у студентів НУБіП України в умовах карантину» та – «Тимчасовий порядок проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів НУБіП України в умовах карантину».

     Кожен завідувач прозвітував про хід дистанційної роботи зі студентами. Найбільш обізнаною в плані цифрових навичок, виявилась кафедра теорії та історії держави і права, під чітким керівництвом завідувачки кафедри Віри Качур, викладачі з першого дня оголошення карантину зуміли пристосуватися до онлайн-занять та проводити лекції і семінари на належному рівні. Усі інші теж швидко освоїлись до умов та приєднались до повноцінного дистанційного навчального процесу.

     У ході засідання було прийнято рішення продовжити дистанційне навчання на платформі Elern з обов’язковим використанням сервісів онлайн-конференцій, затвердити графік екзаменаційної сесії для студентів 4-го курсу, провести дистанційно кваліфікаційний іспит для студентів ЗФН відповідно до наказу (на платформі Elern створений відповідний ресурс та наповнений матеріалом) та розробити методичні рекомендації для проходження студентами виробничої практики в ЮК «Захист та справедливість».

     Завершуючи засідання, Олена Яра наголосила на тому, що здоров᾽я людей є найбільшою цінністю іпопросила з розумінням поставитись до ситуації, що склалась, та бути готовим оперативно реагувати на всі виклики.

Олена Улютіна,
заступник декана 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook