Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолій Бикін провів робочу зустріч з керівниками НДГ у «Біотех ЛТД»

27 березня 2020 року
     Однією з найвагоміших проблем у вирощуванні сільськогосподарських культур є проблема живлення рослин. Вартість добрив щорічно підвищується, якість їх на ринку не завжди відповідає стандартам та й постачальники часто ненадійні. В собівартості продукції, що вирощують НДГ НУБіП України, витрати на добрива складають біля 20%. Тому здешевлення добрив, ефективне їх використання, впевненість у якості – проблема, що турбує директорів навчально-дослідних господарств. Корисним досвідом з цього питання поділився завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Анатолій Бикін.

     На базі науково-виробничої лабораторії «Біотех ЛТД», розташованій у Бориспільському районі на Київщині, якою керує Анатолій Вікторович, працює установка для отримання рідких мінеральних добрив, а саме карбамідно-аміачної сумішей (КАС). Ця установка забезпечує потребу підприємства в азотних добривах, зменшує залежність від постачальників добрив та дозволяє готувати суміші з необхідним вмістом діючих речовин. А головне дозволяє економити кошти.

     На запрошення Анатолія Вікторовича, дотримуючись суворих карантинних вимог, «Біотех ЛТД» відвідали начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василь Туринський та директор Великоснітинського НДГ ім. О.В.Музиченка Микола Журавель. В ході зустрічі вони ознайомились з обладнанням, технологічним процесом виробництва, зберігання та використання добрив. Звичайно важливими питаннями були вартість та окупність обладнання, можливість будівництва такої установки у Великоснітинському НДГ. На всі питання були отримані вичерпні відповіді.

     «Біотех ЛТД» – підприємство, що відоме своїми успіхами у картоплярстві. Тому гостей також цікавило питання придбання якісного насіннєвого матеріалу для посадки картоплі в НДГ. Анатолій Бикін ознайомив гостей з новинками у селекції картоплі, перспективними сучасними сортами та інноваціями у технології вирощування, продемонстрував обладнання та техніку для вирощування та збирання картоплі. Була досягнута домовленість про забезпечення НДГ насіннєвим матеріалом картоплі на пільгових умовах.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook