Весна прийшла: майстер-клас з обрізки дерев для ректорату університету

18 березня 2020 року
     Кожне дерево, як і всі живі істоти, прагнуть відтворити найбільшу кількість потомства. З плином часу досвідчені садівники відкрили, що такого результату можна досягти, вдаючись до обрізання плодових дерев. І на сьогоднішній день, обрізка дерев, зокрема весняна, є невід’ємною процедурою з догляду за садом і запорукою стабільного та рясного урожаю.

  

  

     Зазвичай у навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» обрізкою дерев займаються викладачі кафедри садівництва і студенти спеціальностей 201 «Агрономія» і 203 «Садівництва та виноградарства». Але коли студенти на карантині, то на допомогу прийшов ректорат університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком, проректорами і деканами. Завідувач кафедри садівництва Борис Мазур провів майстер-клас з обрізки дерев, зазначив, що обрізка, проведена в цей час, допоможе підтримати здоров’я рослини, її красу та силу, поліпшить продуктивність та якість врожаю. Вона заздалегідь окреслить гілки, на яких будуть зріти великі плоди з яскравим забарвленням. Кожному достався рядок з міжряддями 4 м, так що умови карантину були дотримані.

  

  

  

  

  

     Попрацювали на славу, адже в такий день і самому приємно працювати, так і дереву створюються хороші умови для кращого загоєння ран.

  

  

  

     Доцент Наталія Шевчук показала гостям відділення плодового розсадника, де майбутні фахівці мають можливість навчитись отримувати щеплений садивний матеріал, починаючи з вирощування підщеп, проведення окулірування і аж до формування стандартних саджанців. Ректор відмітив велику роботу проведену з студентами в плодовому розсаднику.

     Станіслав Миколайович окреслив завдання щодо підвищення родючості ґрунтів, обрізки абрикосового, черешневого і сливового саду, колекційного розсаднику нетрадиційних культур, комерціалізації виробничої діяльності, тощо.

Колектив агробіологічного факультету дякує за допомогу ректорату університету!

Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook