Коротко про «Корону»

16 березня 2020, 12:15
НУБіП України

 Перші випадки зараження раніше невідомим коронавірусом були зафіксовані 31 грудня в китайському місті Ухань з майже 12-мільйонним населенням. 3 січня китайська влада повідомила Всесвітньої організації охорони здоров,я про людей з пневмонією. 

Незабаром випадки коронавірусу зафіксували в сусідніх з Китаєм країнах: Таїланді, Японії і Південнiй Кореї та на Тайвані. Коронавірус вражає дихальну систему, шлунково-кишковий тракт або нервову систему, може викликати бронхіт і пневмонію і стає причиною смерті людей. Загадковій інфекції присвоїли назву 2019 nCoV. Вчені припускають, що основним її носієм є тварини — ті ж лікарі заявили, що вірус передається від людини до людини при близькому контакті. Це значно підвищує ризик глобальної епідемії 11 березня ВООЗ охарактеризувала спалах COVID-19 у світі як пандемію.
Новий вірус швидко розійшовся по світу, не оминувши і Україну. Перший випадок захворювання зафіксували у Чернівцях. Станом на сьогоднішній день зафіксовано 5 випадків заражень. На засіданні Кабінету Міністрів України 11 березня запропоновано обмежити проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано карантин у навчальних закладах на три тижні. Ніхто не знає, що може статися завтра, чи буде більше нових випадків зараження чи буде навпаки спад. Тому кожен має бути максимально обережним. Варто оминати великі скупчення людей та місця антисанітарії, дбати про свою гігієну. Бережіть своє здоров‘я!

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус що робити

 

Вероніка Уладовська,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook