Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з філософських дисциплін

27 лютого 2020 року

 ФІЛОСОФІЯ ЯК ШЛЯХ ДО СЕБЕ

 

"Філософія – це те, завдяки чому людина стає самою собою"
Карл Ясперс

 

     26 лютого 2020 року викладачі кафедри філософії провели І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з філософських дисциплін (філософія, релігієзнавство, логіка) серед студентів всіх факультетів НУБіП України. Олімпіада проводилась з метою поглиблення знань студентів з філософських дисциплін, розвитку креативного, аналітичного та критичного мислення, популяризації філософської освіти та науки.

     З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук, наголосивши на важливості філософських дисциплін для фахівців різноманітних галузей знань. Привітала учасників олімпіади завідувачка кафедри філософії Інна Савицька, яка відзначила унікальність філософії серед інших наук, адже вона дозволяє людині творчо вирішувати будь-які питання. З вітальним словом до учасників звернувся професор кафедри богослов’я та релігієзнавства НПУ імені М.П. Драгоманова Юрій Чорноморець, який побажав всім учасникам творчого натхнення та філософського оптимізму.

     Цьогоріч у заході взяли участь понад 180 учасників з різних факультетів НУБіП України. Найбільш активними були студенти гуманітарно-педагогічного, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, захисту рослин екології та біотехнологій, факультету ветеринарної медицини.
     Учасникам олімпіади були запропоновані тестові завдання з релігієзнавства, філософії та логіки та завдання, які вимагали застосування творчого та нестандартного підходів до вирішення філософських питань: від написання есе до встановлення творчих асоціацій.

 

 

 

     Студенти із запалом, натхненням та зацікавленістю працювали над своїми роботами. Виконуючи завдання, вони проявили свою креативність, оригінальність та критичне мислення. Переможці матимуть шанс представляти НУБіП України у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з філософії в КНУ імені Т. Шевченка. Отже, нехай переможе найсильніший!


Світлана Гейко, Олена Лаута,
доценти кафедри філософії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook