Студенти опанували технологію розморожування сперми від биків-плідників

18 лютого 2020 року

Інтенсифікація галузі молочного скотарства України передбачає не лише збільшення молочної продуктивності корів, але й зростання показників їх репродуктивної функції: підвищення запліднюваності після першого осіменіння, скорочення тривалості сервіс-періоду, зменшення кількості діб неплідності.

Однією із важливих технологічних ланок в системі відтворення корів – є використання кріоконсервованої сперми плідників з високим генетичним потенціалом. Тому, чіткий контроль за технологічними моментами у підготовці паєти із спермою до штучного осіменіння забезпечить високі показники заплідненості корів та телиць парувального віку.

 
Недотримання технології проведення розморожування кріоконсервованої сперми в паєтах призводить до зниження запліднюючої здатності сперміїв бугаїв і неплідності корів.

 
17 лютого 2020 р. на базі ННЛ «Центр репродуктології тварин з банком сперми та ембріонів» доцентом Сергієм Деркачем було проведено лабораторне заняттях на тему: «Розморожування сперми плідників» із студентами 9 групи 2 курсу скороченого терміну навчання.

 
Студенти відпрацювали методику проведення розморожування кріоконсервованої сперми в паєтах, провели оцінку її за активністю та підготовку спермодози до проведення штучного осіменіння корів.

Доцент Юрій Жук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook