Студенти магістерської програми «Регіональна економіка» кафедри глобальної економіки відвідали Інноваційний бізнес-форум «Smartinvest – 2019: конвергенція науки та бізнесу»

26 листопада 2019 року

 Доценти кафедри глобальної економіки Коробова Наталія та Кірейцева Олена разом зі студентами магістерської програми «Регіональна економіка», 1 року навчання 12 листопада 2019 року відвідали Інноваційний бізнес-форум «Smartinvest – 2019: конвергенція науки та бізнесу». Бізнес форум проходив в рамках міжнародного конгресу: SCIENCE FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT у місті Києві, у Великій конференц-залі НАН України, по вулиці Володимирська.

 На світовому економічному форумі у Давосі 2016 головною темою була четверта індустріальна революція (шостий технологічний уклад). Сьогодні переважна більшість компаній в Україні не відповідають викликам часу, а саме 57,9% знаходяться на третьому технологічному укладі, 38% - на четвертому технологічному укладі (такий рівень стану економіки відповідає кінцю дев’ятнадцятого – початку двадцятого сторіччя); і лише 4% на п’ятому технологічному укладі та 0,1% на шостому технологічному укладі перехід до якого щойно розпочався. Ця статистика свідчить не тільки про відсталість економіки України, а також про шанс сьогодні акумулювати зусилля в напрямку розвитку економіки за рахунок нових технологій. Ініціатива Технологічного розвитку України спрямована на стимулювання розвитку технологічних галузей України. Галузей, які сьогодні експоненціально зростають в світі, які дозволять розвинути в Україні сучасну конкурентоспроможну на світовій арені економіку. До таких галузей відносяться: нанотехнології, біотехнології, нова енергетика, нові матеріали, цифрові технології.

 В рамках роботи Міжнародного конгресу проходив фінал Всеукраїнського студентського конкурсу інноваційних ідей «Стратегія блакитного океану»,метою якого стало сприяння інноваційному розвитку України та заохочення молоді до творчої інтелектуальної самореалізації. Організаторами цього конкурсу виступили: Асоціація сприяння глобалізації освіти та науки SPACETIME за підтримки Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати, Академія економічних наук України, Українська Асоціація Маркетингу, Школа бізнесу Празького економічного університету (Чеська Республіка), Вища школа бізнесу Національний Луіс Університет (Польща), Компанія «Bionity» та Благодійний фонд «Омріяна Україна». Варто зазначити, що у фінал потрапив інноваційний проект студентки 4 курсу Національного університету біоресурсів і природокористування України Анжеліки Кошевої на тему «Climeat Chatbot» (науковий керівник: к.е.н., доцент Олександр Файчук).

Кірейцева Олена, доцент кафедри глобальної економіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook