Студенти-землевпорядники проходять міжнародне стажування в університеті ім. Ситки Кочмана (м. Мугла, Туреччина)

1 грудня 2019 року
     Міжнародна співпраця студентів і викладачів факультету землевпорядкування з університетами Турецької Республіки триває близько 10 років. За цей час, разом з турецькими колегами проведено спільні круглі столи і міжнародні конференції, в університетах Туреччини стажувалися студенти факультету землевпорядкування – Анна Будьонна (2011) і Роман Деркульський (2011), викладачі – Тарас Євсюков (2014), Андрій Мартин (2015), В'ячеслава Богданець (2015). НУБіП відвідала професура університету DİCLE (м. Діярбакир) – Онер Четін (2013), Нейше Южен (2016). У 2018 р. професор Ченгіз Коч із Університету імені Ситки Кочмана (м. Мугла) провів серію лекцій в нашому університеті (https://nubip.edu.ua/node/54644). Цього ж року доцент В'ячеслав Богданець відвідав університету Акденіз (https://nubip.edu.ua/node/46041).

     Протягом 18-30 листопада 2019 р. в університеті ім. Ситки Кочмана (м. Мугла), за програмою міжнародного обміну MEVLANA, проходила міжнародне стажування старший викладач кафедри геодезії та картографії Богдана Ярова. Протягом двох тижнів вона читала пізнавальні лекції студентам, знайомилася з особливостями освітнього процесу та підготовки докторів філософії, а також відвідувала семінари та лекції, які проводили місцеві викладачі. Університет ім. Ситки Кочмана має потужну матеріально-технічну базу. Особливий акцент на лабораторіях університету. Тут досліджують і вивчають все, починаючи з питної води, ґрунту, меду, повітря і завершуючи – каналізаційними відходами. Окремим напрямом діяльності лабораторії є розробка парфумів. Також тут займаються розведенням та продажем дерев, на яких через сім років зможуть вирости гриби трюфелі (є надзвичайно дорогими на ринку). Ця технологія стала дуже привабливою і користуються особливим попитом.

     Послугами лабораторії користуються всі бажаючи. Порівняно з приватними лабораторіями вартість послуг значно дешевше та можна діагностувати не тільки ресурси (ґрунти, воду, повітря), але і готову сільськогосподарську продукцію.

     Що стосується освітнього процесу, то тут він більш орієнтований на самостійне вивчення матеріалу, а також отримання турецькими студентами консультацій від викладачів. Університет ім. Ситки Кочмана популярний серед іноземних студентів. Причому не тільки Азії, але й Європи. Студенти мають можливість навчатися і працювати на сучасному обладнанні та проходити стажування за кордоном.

     У 2020 р. викладачі та студенти із Туреччини планують відвідати НУБіП та взяти участь у конференціях, що будуть проводитися на факультеті землевпорядкування. Програми міжнародного обміну дозволяють підтримувати тісні контакти з науковцями, що у подальшому стануть основою для спільних наукових доробків.

Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook