Робота аерофотогеодезиста з перших уст

29 жовтня 2019, 1:04
Кафедра управління земельними ресурсами

 

Відкриті лекції дають змогу краще опанувати матеріал та наочно продемонструвати різноманітні аспекти навчальної дисципліни. Саме тому вони дають можливість залучити до занять фахівцем-практиків відповідної  сфери діяльності. Особливо позитивно, що лекторпереймаєтьсяне лише викладенням теоретичного матеріалу, а й опікується залучаючи до освітнього процесу фахівців своєї справи.
Так, 29 жовтня для студентів третього курсу ОС «Бакалавр» спеціальності «Геодезія та землеустрій» було проведено відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» на тему «Технічні засоби аерознімання». До них завітав аерофотогеодезист компанії «КОНСАЛТ-АГРО», випускник факультету землевпорядкування НУБіП України, Луцький Володимир, який продемонстрував актуальні технології моніторингу земель із використання БПЛА. Саме в цій компанії використовують «безпілотник» для спостережень за станом посівів сільськогосподарських культур. Володимир з перших хвилин зацікавив студентів своєю доповіддю про безпілотні літальні апарати, сфери їх застосування, акцентуючи увагу на перевагах та недоліках різних БПЛА. Поділився власним досвідом щодо практичних аспектів аерознімання та обробки матеріалів. Студенти із цікавістю долучились до складання літального апарат.
Третьокурсники отримали  інформацію щодо послідовності роботи з літаком та програмним забезпеченням до нього. Що цікаво, лекція супроводжувалася цікавими історіями з життя геодезиста, перебореними труднощами та веселими моментами професійної діяльності у дані  професії.
Студенти були вдячні гостеві за отриману змогу частково поринути в  світ аерофотознімання.

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook