Чи є ІТ в сільському господарстві?

11 листопада 2019 року

Сільське господарство має найбільшу частку ВВП України. При тому, частка ІТ входить в ТОП п’ять по наповненню ВВП, але вона слабо інтегрована в сільське господарство в Україні. У зв’язку з цим Україна втрачає потенційні доходи з аграрного виробництва. Для порівняння, дохід на 1 га сягає більше ніж 2000 доларів в Німеччині, в той час, як в Україні цей показник становить менше 500 доларів.
Ця проблема неодноразово обговорювалась в групах зі студентами спеціальності Комп’ютерні науки під час занять. Тому, дізнавшись про проведення щорічної міжнародної виставки АгроЕкспо 2019 студенти вирішили особисто дослідити питання інтеграції ІТ в сільськогосподарському виробництві та знайти контакти для майбутнього працевлаштування.
Як результат, студенти дійшли висновку, що процес інтеграції ІТ сфери в сільське господарство запущений, але розвивається з досить повільними темпами. Причиною цього є недостатність інвестицій, низька проінформованість та вмотивованість фермерів використовувати сучасні технології у виробництві.
 
Доцент кафедри економічної кібернетики
Катерина Тужик
Студенти КН-18003 бск
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook