В університет на День відкритих дверей завітали більше 700 школярів

1 листопада 2019 року
     Друга хвиля проведення Днів відкритих дверей стосувалася вже випускників шкіл.
     Школярів зустрічали традиційною презентацією факультетів і ННІ. І цього року, аби бути найближчими до відвідувачів, про можливості і перспективи навчання їм розповідали безпосередньо студенти, якими часто виявлялися їхні вчорашні колеги по школі. Якщо ж виникали додаткові питання, то тут на допомогу приходили викладачі, завідувачі кафедр і декани факультетів та директори ННІ.

     Університет молоді презентував ректор Станіслав Ніколаєнко. Наш виш – це університет наук про життя, а життя не варто боятися – потрібно постійно йти йому назустріч, підкреслив він. І на цьому шляху необхідні працелюбність і бажання. На сьогодні НУБіП має одне з найбільших у країні держзамовлень: минулого року студентами на державну форму навчання зараховано 1050 осіб, ще приблизно стільки ж – за контрактом. І навчаються вони на сучасній матеріально-технічній базі.

     Про те, як стати успішним вступником-2020, розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Про студентське життя, цікаві проекти, різноманітні заходи – голова Студентської організації університету Олександр Павелко.

 

     Як і минулого року, інтерес школярів – переважно з Київщини – був помітний і неозброєним оком. Область була представлена практично всіма районами. Одними з найперших ми познайомилися з гостями з Ірпінського економічного ліцею. Цей навчальний заклад, розповідає його директор Світлана Березинець, народився завдяки співпраці керівництва НУБіП і особисто ректора з адміністрацією Ірпеня. Тут навчаються з 7-го по 11-й клас за трьома напрямами – інформаційно-технологічний, гуманітарно-правовий і природничо-математичний. Всі вони широко представлені в НУБіП. Тож сьогодні на День відкритих дверей завітала більшість випускного класу. Про перший пріоритет для НУБіП говорити поки що ранувато, говорить один з них – Артем Мигитко. Але особисто я, познайомившись з університетом наочно, вже до нього схиляюся.

     5-та школа міста Бориспіль теж мала чимале представництво потенційних вступників. Анна Гудиря схиляється до навчання на економічному факультеті, бо переконана: сучасний світ без фінансів уявити не можна. А Андрій Недождій приглядається до технічної спеціальності. І хоча з місцем навчання поки що вагається, після цього дня, думається, вирішить остаточно.

     А от київський школяр Сергій Борук вже практично визначився – прагне навчатися на спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології» і готовий віддати НУБіП перший пріоритет. Дізнався, що шлях до цієї мрії значно полегшує навчання на підготовчому відділенні, тож вже є його слухачем.

     Перший пріоритет – але вже на «Готельно-ресторанну справу» – готовий віддати випускник Новогалещанського ліцею з Полтавщини Сергій Кіріченко. Бажання хлопця працювати у готельному бізнесі підтримують і батьки. Тож і приїхали всією сім’єю: маємо знати, де і як навчатиметься наша дитина.
     У десятикласника Михайла Топчія з села Нижча Дубечня сестра вже навчається на факультеті ветеринарної медицини НУБіП, а він обирає технологію виробництва і переробки продукції тваринництва. До речі, багато випускників цієї школи вже студенти нашого університеті.

     Серед школярів можна було побачити і випускників бакалаврату інших вишів. Одна з них – Сельмі Алімурадова закінчує навчання за міжнародною економікою у КНЕУ, а от диплом магістра вирушила здобувати на економічному факультеті НУБіП. Тут більше можливостей, переконана дівчина.

 

     А далі всі поділилися, як то кажуть, за інтересами: відправилися з деканами факультетів і директорами ННІ на екскурсії до обраних підрозділів, познайомитися з якими краще особисто.

Валентин Обрамбальський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook