СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ЕКСПЕРТИЗИ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ - СЕМІНАР ЗА УЧАСТЮ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ХІІ МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ LABCOMPLEX

26 вересня 2019 року
ВЦ «ACCO International» проспект Перемоги, 40-Б
   Кожного дня кожна людина отримує нові знання, нові враження, певні емоції від цього всього. І не тільки студенти навчаються в стінах університету. Кожен з нас, викладачів, вдосконалюється, шукає нові рішення і підходи до викладання спецдисциплін. Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК має в своєму складі висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, але при першій нагоді використовує можливість для самовдосконалення на виставках, круглих столах, семінарах, тренінгах тощо. А ще викладачі з великим задоволенням запрошують на такі заходи своїх студентів, щоб набратися нового багажу знань.

Не винятком став і сьогоднішній день, адже з 25 вересня у виставковому центрі «ACCO International» проходить ХІІ Міжнародна виставка LABCompLEX, в рамках якої відбуваються цікаві науково-практичні заходи, в тому числі і по харчовій промисловості. 

«Сучасні підходи до експертизи та контролю якості харчової продукції» - саме під такою назвою проходив семінар, на якому розглядалися питання актуальності впровадження системи НАССР, проведення акредитації лабораторій, методи ідентифікації якості харчових продуктів за органолептичними показниками, за біологічною, антиоксидантною та антирадикальною властивостями. Також було представлено рецептуру виробництва функціонального напою на основі апельсинового соку та його технологічна експертиза. Не менш цікавим був виступ модератора заходу Малинки О.В., яка доповідала про фальсифікацію харчових продуктів і методи їх встановлення. 

   Програма семінару передбачала такі доповіді:
Система НАССР. Актуальність впровадження
Литвиненко Т.В., начальник відділу сертифікації систем менеджменту ДП «Одесастандартметрологія», аудитор, експерт
Акредитація лабораторії – інструмент формування довіри споживача до якості харчової продукції
Древова С.С., зав. хіміко-аналітичною лабораторією відділу виноробства ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»
Оптичні сенсорні системи в контролі якості харчових продуктів
Лівенцова О.О., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Речовини кольору, запаху, смаку у формуванні якості харчових продуктів та методи їх ідентифікації
Гураль Л.С., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Контроль якості харчових продуктів за інтегральними показниками: антиоксидантною, антирадикальною та біологічною активностями
Вікуль С.І., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Розробка технології виробництва функціонального напою на основі апельсинового соку та його технологічна експертиза
Науменко К.І., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Фальсифікація харчових продуктів та методи її встановлення
Малинка О.В., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Товарознавча оцінка кисломолочної продукції
Гарбажій К.С., доцент кафедри товарознавства та митної справи ОНАХТ
Технологічна експертиза та контроль якості зерна пшениці при зберіганні
Антіпіна О.О., доцент кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ
Використання у процесі водопідготовки біосорбентів для очищення природних і стічних вод
Новосельцева В.В., аспірант кафедри біоінженерії та води ОНАХТ; Коваленко О.О., зав. кафедри біоінженерії та води ОНАХТ, д.т.н.
Проблеми управління харчовими підприємствами України та шляхи їх подолання
Немченко Г.В., асистент кафедри управління бізнесом ОНАХТ.

Після отримання нової і закріплення уже відомої інформації, яка була надана на семінарі, можна було оглянути саму виставку, на якій представлялися сучасні прилади, устаткування та реактиви для медичної та харчової галузей промисловості. 

На семінарі студенти ІІ курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології» взнали багато корисної інформації, і скориставшись такою нагодою, почерпнути новітні харчові технології та завели нові знайомства з майбутніми роботодавцями. А для магістрантки останнього року навчання освітньої програми «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» Юлії Кухарець – це свого роду підвищення кваліфікації, адже вона вже працює на харчовому виробництві. 

   Перефразовуючи слова американського письменника Річарда Баха «Для нас не має існувати жодних меж» тепер можна стверджувати, що самовдосконаленню не має меж незалежно від віку. 
 
Доцент кафедри
процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 Марія Жеплінська

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook