Африканська чума свиней в Україні: сучасний стан та шляхи ерадикації

16 вересня 2019 року

     12 вересня на відділенні «Ветеринарна медицина» відбулася робоча зустріч за участю представників Інституту ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України, а саме:

  • професора Ничика Сергія Анатолійовича, директора Інституту ветеринарної медицини НААН України;
  • кандидата ветеринарних наук Гудзь Наталії Вікторівни;
  • представника юридичного відділу ІВМ Сидоренко Тетяни Миколаївни.

     Вітаючи учасників зібрання завідувач відділенням Маріанна Гуленко зазначила, що проведення такої зустрічі, з огляду на складну епізоотичну ситуацію в Україні щодо африканської чуми свиней, є своєчасним, актуальним і необхідним.

     З доповіддю на тему «Африканська чума свиней в Україні: сучасний стан та шляхи ерадикації» виступив директор Інституту ветеринарної медицини НААН Сергій Ничик, який розповів про ситуацію щодо африканської чуми свиней в Україні.

     Під час зустрічі розглядалися питання ветеринарних заходів щодо забезпечення благополуччя епізоотичного стану щодо АЧС, сучасного стану та загрози щодо захворюваності на АЧС, заходів з недопущення виникнення АЧС у сільгосппідприємствах та в приватних господарствах. Йшлося також про першочергові самостійні дії з локалізації вогнища АЧС та механізми взаємодії з державними структурами.

Маріанна Гуленко,
завідувач ветеринарним відділенням

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook