Перші медалі щойно зарахованих першокурсників НУБіП України до спортивної скарбниці університету здобуті на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації у місті Трускавець

15 серпня 2019, 16:56
м. Трускавець, Львівської обл.


      1-4 серпня 2019 року у місті Трускавець Львівської області відбувся чемпіонат України з радіоспорту серед дорослих та юніорів (спортивна радіопеленгація, середні дистанції). На цьому чемпіонаті відзначилась Людмила Смик вчорашня абітурієнтка, а з 1 серпня 2019 року вже студентка гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальністю журналістика, яка приймала участь у чемпіонаті разом зі спортсменами НУБіП України в складі збірної команди міста Києва.

Програма чемпіонату складалась з бігу по гірській лісовій місцевості з пошуком контрольних пунктів у чотирьох вправах: радіоорієнтування, спринт, класичні дистанції на діапазонах 3,5 і 144 МГц. Троє спортсменів університету зуміли вибороти 8 медалей в особистому заліку і 11 призових місць в командному заліку в складі збірних команд Києва у різних вікових категоріях. Змагання проходили у складних умовах, на гірських схилах з дуже важкою для бігу і навіть ходьби місцевістю, а у перший день змагання з радіоорієнтування проходили ще й під дощем, карти вкладені суддями у файли від вологи все одно розпливались, старт о 17:00 год. – у лісі під час дощу вже темно, карту погано видно, карти неточні з новими широкими вирубками-посіками порослими чагарником, з дорогами для вивозу лісу не нанесеними на карту, у рівчаках, навколо струмків, галявин багато ожини, кропиви, місцями навіть відкрита місцевість заросла так що не можна по ній рухатись. Отже це були змагання дійсно для найсильніших тілом і духом спортсменів України.

       Людмила Смик виступала у змаганнях серед юніорок 19 років і молодших, в цій категорії змагались 20 спортсменок з 5 областей України і представники Республіки Польщі. На дистанції радіоорієнтування Людмила зайняла 9 місце, у другий день змагань на класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц зайняла 8 місце, а у останній четвертий день змагань на найважчій у спортивній радіопеленгації класичній дистанції на діапазоні 144 МГц зуміла показати найкращий результат серед суперниць і стати чемпіонкою України серед юніорок в особистому заліку і у командному заліку.

У змаганнях серед жіночої еліти (категорія Ж20) виступала Олександра Пархоменко, аспірантка  факультету інформаційних технологій, заслужений майстер спорту України з радіоспорту. Олександра підтвердила статус лідера збірної команди України вигравши 3 дистанції, і показавши 3 результат на дистанції 3,5 МГц, а жіноча команда Києва була сильнішою у всіх чотирьох вправах.

 

В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету,  виступав у категорії Ч60 і зайняв 2 других місця на дистанціях радіоорієнтування та класичній дистанції 144 МГц, 3 місце на дистанції спринту і 4 місце на класичній дистанції 3,5 МГц. В командному заліку кияни були сильнішими у всіх 4 вправах.

За результатами відбору на чотирьох чемпіонатах України 2019 року зі спортивної радіопеленгації сформовано збірну команду України, яка 2-7 вересня у Республіці Словенія прийматиме участь у 22-му чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації. У змаганнях серед жінок на усіх чотирьох дистанціях виступить Олександра Пархоменко, В’ячеслав Пархоменко виступить у категорії Ч60 на дистанціях радіоорієнтування і спринт. А Людмила Смик разом з товаришами по команді готується до чемпіонату Європи зі спортивного радіоорієнтування 27-29 вересня 2019 року який відбудеться у Румунії.

Вітаємо спортсменів і бажаємо успішних стартів на міжнародних змаганнях!

В’ячеслав Пархоменко,

 заступник завідувача  кафедри фізичного виховання,

гуманітарно-педагогічного факультету 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook