Чому варто обрати для навчання в НУБіП факультет тваринництва та водних біоресурсів

20 липня 2019 року

    У Національному університеті біоресурсів і природокористування України підготовка фахівців здійснюється за багатьма спеціальностями. На факультеті тваринництва та водних біоресурсів, який є одним із провідних факультетів на теренах нашої держави, здійснюють підготовку бакалаврів та магістрів за спеціальностями 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 – «Водні біоресурси та аквакультура». В чому ж престижність та які переваги навчання на цьому факультеті?

    По-перше, наш університет має статус національного і дослідницького і входить у трійку кращих закладів вищої освіти м. Києва та десятку кращих в Україні. Це дозволяє факультету тваринництва та водних біоресурсів вести на серйозному науковому рівні підготовку студентів. Серед усіх навчальних закладів України, де готують спеціалістів за обома спеціальностями, факультет є лідером за набором студентів і має найбільше державне замовлення170 осіб.

    По-друге, навчальний процес на факультеті знаходиться на дуже високому рівні: на 8 кафедрах факультету функціонує 26 навчальних, 2 проблемних науково-дослідних, 6 навчально-науково-виробничих лабораторій та 2 навчально-наукових павільйони технологічного обладнання. Усі вони оснащені сучасним лабораторним обладнанням.
   На факультеті зараз навчається близько 1000 студентів, у тому числі на денній формі – понад 700 осіб. Навчальний процес забезпечують висококваліфікований професорсько-викладацький склад, який є найпотужнішим у порівнянні з аналогічними факультетами України та нараховує 3 академіки і член-кореспонденти НАН і НААН України та 8 академіків і член-кореспондентів інших громадських організацій, 18 докторів наук, професорів, 55 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів і асистентів. Декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк є головою ради деканів усіх факультетів України аналогічного профілю. Завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного, професор Михайло Сичов, завідувач кафедри аквакультури, професор Надія Вовк та професор кафедри технологій виробництва молока та м’яса Василь Костенко є член експертної ради МОН з питань атестації наукових кадрів вищої кваліфікації.

 

    По-третє, зазначений кадровий потенціал сприяє тому, що науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів знають не лише в Україні, а й за кордоном. Вони є членами міжнародних громадських організацій з тваринництва і рибництва. Зокрема, завідувач кафедри біології тварин, професор, академік НААН України Микола Сахацький та ще вісім працівників факультету є членами Всесвітньої наукової асоціації з птахівництва. Професор кафедри гідробіології та іхтіології, член-кореспондент НАН України Микола Євтушенко, який реалізовував науково-дослідний проект спільно із космічним агентством США NASA, є членом Національної комісії з програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», Міжнародної комісії з питань Червоної книги України. Завідувач гідробіології та іхтіології Петро Шевченко є членом Міжнародної асоціація рибництва та аквакультури країн Східної Європи. Професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Василь Туринський очолює Асоціацію вівчарів і козівників України.

    Це в свою чергу суттєво впливає на міжнародні відносини. Реально, а не на папері діють 15 угод про міжнародне співробітництво та обмін студентами і викладачами. Нині на чолі з професором кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрієм Гетьою факультет є співвиконавцем міжнародного гранту за програмою Еразмус+, фінансування якого становить майже 1 млн євро.

 


    По-четверте, щороку студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів проходять навчальні і виробничі практики на провідних підприємствах з тваринництва і рибництва як в Україні, так і за кордоном (США, Німеччина, Франція, Чехія, Данія, Китай та ін.). Це дозволяє отримати необхідний практичний досвід нашим студентам.

   Окрім цього, завдяки зусиллям керівництва університету та факультету була створена рада роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів, яку очолює голова потужного агропідприємства «Тетяна» (ТМ «Zinka») Василь Цвик, яка щороку переглядає навчальні плани підготовки фахівців та допомагає студентам у працевлаштуванні. На випускників факультету - спеціалістів-технологів з тваринництва і рибництва на ринку праці на сьогодні є високий попит і достойні заробітні плати (15-45 тис. грн).

    Ще однією з переваг навчання на факультеті є цікаве студентське дозвілля. Студентська організація факультету тваринництва та водних біоресурсів, яка за підсумками 2018-2019 навчального року визнана найкращою в університеті, прикладає дуже багато зусиль, щоб наша молодь розвивалась культурно, морально і духовно. В університеті діють різноманітні спортивні та культурно-масові секції, де кожен може проявити свій талант. На факультеті навчаються чемпіони Європи та України з різних видів спорту, лауреати міжнародних конкурсів, які уславлюють наш університет.

 

    Безперечною перевагою під час навчання є забезпечення кожного з іногородніх студентів житлом у гуртожитку, який знаходиться на території університету в пішій доступності від навчальних корпусів. Гуртожиток факультету тваринництва і водних біоресурсів є одним з найкращих, де створено комфортні умови для проживання та опанування знань нашими студентами.

      Факультет тваринництва та водних біоресурсів є лідером у підготовці фахівців з тваринництва і рибництва. Як підтвердження цьому три роки поспіль, згідно рішення Міністерства освіти і науки України, він проводить ІІ етап Всеукраїнських студентських олімпіад з двох спеціальностей204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 - «Водні біоресурси та аквакультура».

      Однією з ключових переваг є те, що після закінчення навчання випускники факультету тваринництва та водних біоресурсів працевлаштовуються на всесвітньовідомих підприємства-партнерах факультету як в Україні, так і закордоном (Миронівський хлібопродукт, BASF, Астарта, UkrLand­Farming, Пан Курчак, Глобино, Клуб Сиру, Бестер, Аква Систем Органік, Катран, Кої центр та ін.). Набуті теоретичні та практичні знання дозволяють молодим, амбітним фахівцям досягти значних кар’єрних висот і досягти успіху у житті.

 


   Факультет тваринництва та водних біоресурсів багатий своєю історією, має міцні традиції у підготовці фахівців, потужну і сучасну матеріально-технічну базу та чудовий науково-педагогічний колектив і з радістю чекає на наших студентів, які в майбутньому уславлять факультет, університет і Україну!!!

Анна Забоцька,
голова студентської організації факультету

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook