Газета «Голос України»: Національний університет біоресурсів і природокористування: від теоретично-орієнтованого до практичного навчання

8 липня 2019 року
     В університеті біоресурсів і природокористування України відбулася зустріч учасників проекту «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері/TOPAS».

     У рамках узгодження дій відбулася щоквартальна робоча зустріч учасників проекту «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері/TOPAS». Цього разу - в Києві, в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (НУБІП).

     З вітальним словом до учасників звернувся проректор Вадим Ткачук (на знімку - ліворуч), який розповів про історію становлення і нинішні досягнення університету. Також виступили керівник проекту професор Ральф Шлаудерер (у центрі) з Університету прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина), координатор від НУБІП декан економічного факультету Анатолій Діброва. На відкриття зустрічі завітала і Національний координатор ERASMUS+ офісу в Україні Світлана Шитікова (на знімку - праворуч).

       Під час робочої зустрічі було презентовано інформацію про дії команди НУБІП щодо реалізації проекту.

     До речі, у проекті ERASMUS+ «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері/TOPAS» беруть участь дев’ять університетів із семи країн (загалом понад 25 учасників проекту).

      Зокрема, Сумський національний аграрний університет, Вірменський національний аграрний університет, Єреванський державний університет (Вірменія) та Андижанський і Самаркандський сільськогосподарські інститути (Узбекистан), Коледж університету Ріттл (Велика Британія), Вроцлавський природничий університет (Польща), Університет сільськогосподарських наук та ветеринарної медицини (Румунія).

     Як зазначалося під час дискусій, основне завдання проекту TOPAS - впровадження практично орієнтованої нефронтальної освіти під час підготовки спеціалістів аграрної сфери в Україні, Вірменії та Узбекистані за допомогою вдосконалення професійно-орієнтованих практичних програм навчання.

Олександр Лабенко,

директор Навчально-наукового центру міжнародної діяльності
 Національного університету біоресурсів і природокористування України

ДО РЕЧІ

Декан економічного факультету НУБІП Анатолій Діброва.

У рамках проекту на економічному факультеті НУБІП створено навчально-наукову лабораторію TOPAS, яка оснащена сучасними комп’ютерами з ліцензійним програмним забезпеченням та окремим швидкісним сервером для накопичення даних й аудіовізуальним пристроєм для формування відеотеки лекцій викладачів.

 

Фото Олександра КЛИМЕНКА.  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook