День пам'яті та примирення

8 травня 2019 року

45206588

8 травня студенти та викладачі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» взяли участь у ході пам'яті, яка відбулась о 11:30 год. на центральній площі міста, присвяченій Дню Примирення і завершення Другої світової війни. Це дійство, організатором якого є Бережанська міська рада, має неабиякий виховний та стимулюючий характер.

IMG 2552IMG 2557До сучасного періоду ми в нашому суспільстві ще зустрічаємось із наслідками прорадянської ідеології, яка нав'язувала суть історичної дати 8 – 9 травня як Дня Перемоги та свята військового досягнення. Однак сучасне завдання раціональної історії та навчально-виховного процесу в ході вивчення цієї дисципліни зумовлює нас відкривати сучасним поколінням істинну картину дати 8 травня та Другої світової війни в цілому не як свята, а як трагедії планетарного масштабу, яка зокрема значної долі насилля та агресії вилила на український народ, залишивши неописані ще досі жертви, руйнування та терпіння.

Сьогодні для нас гасло «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» доповнюється тим, що «Ми все розуміємо, ми робимо висновки». І з цією пам'яттю завжди коригуватимемось коли творитимемо своє майбутнє, щоби трагедія світової війни ніколи не прийшла в наше ХХІ століття.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій Скасків

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook