Університет розширює співпрацю з Національною академією аграрних наук України – підписано угоду про науково-технічне співробітництво за напрямом ветеринарної медицини

6 травня 2019 року
     Відповідно до стратегічного договору між НУБіП України та НААН України вчені обох установ продовжують співпрацювати у різних галузях знань, розширюючи можливості для здійснення науково-інноваційної діяльності.

     У межах такої взаємодії 6 травня 2019 р. було підписано договір про науково-технічне співробітництво між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Національним науковим центром «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», який скріпили підписами ректор Станіслав Ніколаєнко та директор Борис Стегній.

     Предметом договору є науково-технічне й методичне співробітництво з метою проведення спільних фундаментальних і прикладних досліджень в галузі ветеринарного супроводу тваринництва, біотехнології та забезпечення якості й безпечності сільськогосподарської продукції.

     Формат співробітництва передбачає проведення спільних досліджень з моніторингу, діагностики та розробки засобів контролю емерджентних та економічно значимих хвороб тварин, профілактики інфекційних хвороб тварин на основі класичних та інноваційних біотехнологій, створення методів та систем контролю якості і безпечності сільськогосподарської продукції, обмін та підготовка наукових публікацій, участь у науково-технічних заходах, міжнародних проектах, підвищенні кваліфікації та підготовці наукових кадрів тощо.

     Природно, що візит до університету супроводжувався із ознайомленням з його матеріально-технічною базою, облаштуванням території, родзинками – Ботанічним садом, Алеєю Слави, звісно із факультетом ветеринарної медицини з її новими лабораторіями та клінікою, організацією освітнього і науково-інноваційного процесів.

     Найближчим часом маємо надію на появу яскравих прикладів взаємодії вчених двох установ.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook