Справжнє свято електротехніки: квест «Електричні кола постійного і змінного струму»

26 квітня 2019 року

    За повного аншлагу пройшов квест «Електричні кола постійного і змінного струму». Він відбувся у межах 73-ї студентської наукової конференції за підтримки ректорату, студентського профкому, ПрАТ «Комбінат «Тепличний» і Асоціації «Теплиці України».

    Його учасниками стали першокурсники спеціальності «Комп’ютерні науки», а гостями - одинадцятикласники СЗШ №243 м. Києва та четвертокурсники Київського коледжу міського господарства. Тобто молодь, яка зараз активно обирає університет для здобуття вищої освіти.
   Студенти НУБіП сформували три команди за результатами психологічного тесту на спрямованість особистості: спрямованість на себе, на взаємодію і ділова. Їхні капітани Олександра Пазій, Аліна Семенко, Олександр Мороз провели коротеньку розминку.
    Сам квест складався із домашнього завдання, «мозкового штурму», основної частини і фіналу. Для «мозкового штурму» були складені кросворди і ребуси про електротехніку. Слід сказати, при розв’язку кожного все вирішувалося на «останніх метрах дистанції»: команди продемонстрували гарні фахові знання і навички. Виглядало це так: із використанням спеціалізованих пакетів прикладних програм, аналізували кола постійного і змінного струмів та моделювали електричне коло змінного струму в цих програмних середовищах. Практичне ж завдання стосувалося створення особистого кабінету для оплати за електроенергію. Потрібно було прокоментувати методику оплати з дво- і тризонною тарифікацією та дати означення термінів з обліку електроенергії українською і англійською мовами. А у фіналі студентам пропонувалося провести рефлексний аналіз.

    Оцінювали результати президент Асоціації «Теплиці України» Євгеній Чернишенко, заступник декана факультету інформаційних технологій Олексій Ткаченко, завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Віталій Лисенко і доценти Тетяна Книжка і Анатолій Мрачковський.


    Отож, результати: перемогу здобула команда «Спрямованості на себе» у складі Олександри Пазій, Владислава Білоуса, Олександри Граудул, Василя Панасюка, Дениса Матвієнка, Ярослави Ковальчук. На другому місці – «Спрямованість на взаємодію», і на третьому – «Ділової спрямованості». Остання, крім іншого, була відзначена дипломом «За волю до перемоги», а її учасниця Єлизавета Трохимчук визнана найбільш креативним гравцем. Титул MVP квесту – інтелектуал з електротехніки і головний приз – стипендію Героя України, голови правління ПрАТ «Комбінат «Тепличний» Володимира Чернишенка отримала Аліна Семенко.


    Доки команди розв’язували задачі, ми з учасниками розглянули результати анкетування «Викладач очима студентів». Отже, збірний образ ідеального викладача від першокурсників: уміє викликати інтерес до свого предмету, зацікавлює до поглиблення знань, не глузує над студентами, доступний і навчає вирішувати життєві задачі.
   Модераторами цього, без перебільшення, свята електротехніки були четвертокурсниця факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Даша Орєхова і автор ідеї та сценарію доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І. І. Мартиненка Володимир Решетюк.


Олексій Опришко,
доцент кафедри АРС

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook