Студенти МТФ серед призерів олімпіади зі спеціальності "Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств"

12 квітня 2019 року
м. Кропивницький

   В четвер, 11 квітня на базі кафедри сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету (ЦНТУ) проходили ІІ етап Всеукраїнських студентських олімпіад «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» (за спеціальністю «Агроінженерія») та Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції».

   Від Національного університету біоресурсів і природокористування України для участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» було направлено п'ятеро студентів механіко-технологічного факультету Гикавчука Віталія, Грицюка Вадима, Лісового Костянтина, Пундика Микикту та Теслюка Віктора під керівництвом доцентів кафедри механізації тваринництва Хмельовського В. С. та Ребенка В.І.

   Цього року в олімпіаді взяли участь представники більше ніж 20-ти закладів вищої освіти України. Гостей олімпіади та науково-практичної конференції: студентів та їхніх наукових керівників, привітав завідувач кафедри сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ, професор Микола Свірень.

   Вітаючи студентів, про досвід та результати олімпіад також згадав й представник оргкомітету, доцент кафедри сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ Дмитро Петренко. Студентські олімпіади, дійсно, – чудова школа, зазначив Дмитро Петренко. Деякі учасники самих перших таких олімпіад на базі кафедри СГМ ЦНТУ, зараз вже є кандидатами наук, доцентами, викладачами багатьох ЗВО України. І це дуже непоганий орієнтир для сьогоднішніх студентів.

   Олімпіади складались з двох турів, тривалістю одна та дві години, відповідно. Перший тур – тестові завдання (25 питань, які дозволять журі визначити рівень знань за фахом), другий тур – письмове завдання, що полягає у виявленні у студентів практичних навичок.



    Переможці олімпіад визначались за сумою балів першого та другого турів (максимум 100 балів за два тури).

  Наш студент 1 курсу магістратури спеціальності "Агроінженерія" Віталій Гикавчук отримав диплом ІІІ ступеня.

  Також протягом Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції» представниками 12-ти закладів вищої освіти було презентовано 38 доповідей.

Серед них наші студенти отримали наступні нагороди: ІІ місце – Віталій Гикавчук (тема доповіді «Інноваційна технологія виробництва молока»); Вадим Грицюк (тема доповіді «Механізація бджільництва»); Микита Пундик (тема доповіді «Роботизоване доїння – переваги і недоліки»); ІІІ місце – Костянтин Лісовий (тема доповіді «Мікроклімат у свинарських приміщеннях»); Віктор Теслюк (тема доповіді «Технологія утримання корів при використанні доїльної установки фірми GEA»).

 

Досвід, який отримується протягом студентських олімпіад, протягом обговорення доповідей студентських наукових конференцій, допомагає у майбутньому досягти високого рівня як фахівців. Тому бажаємо розширяти свої горизонти та досягати нових вершин!

Підготували доценти кафедри механізації тваринництва Хмельовський В.С. та Ребенко В.І.

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook