Перша ознайомча практика для першокурсників-агробіологів

11 квітня 2019 року
     Для студентів агробіологічного факультету розпочалися навчальні практики, які проходять на базі університетських навчально-дослідних господарств – Агростанції і «Великоснітинського». На початку тижня до господарств відправилося близько сотні студентів.

     Це перша ознайомча практика для першокурсників, які здобувають фах агрономів. І цього року вона дещо відрізняється від попередніх, адже половина першокурсників – жителі міст і основне завдання – привити їм любов до землі і показати, що вони не помилилися у виборі професії і університету.
     Майбутні агрономи знайомляться з діяльністю сучасних аграрних підприємств, зокрема веденням у них напрямків рослинництва і тваринництва. Час цього навчання теж обраний невипадковий: розпал весняної посівної кампанії. Тож можна подивитися, так би мовити, зсередини, як все влаштоване і навіть взяти у цьому відповідальному процесі безпосередню участь.

     Я виріс у селі, тому весняні польові роботи для мене справа звична, говорить Іван Орел. Новим же виявилось широке застосування різних технологій підготовки грунту, специфіка внесення добрив та сівби культур. У всьому цьому, виявляється, є безліч нюансів, тож скажу одне: дуже цікаво.
     Економічно та екологічно обгрунтовані технологічні прийоми предмет особливої цікавості ще одного практиканта – Владислава Богданця. Свого часу він з найвищим балом ЗНО – 200 обрав НУБіП і агрономію, а зараз – націлений на досконале опанування фаху. І одним з важливих кроків на цьому шляху є, безумовно, практична підготовка.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook