АГРОБІОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ НУБІП УКРАЇНИ - КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ФАСТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ»: ПОЧАТОК ПРОФОРІЕНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ НА НОВОМУ РІВНІ

26 лютого 2019 року

23 лютого 2019 року в рамках профорієнтаційних заходів делегація Університету - декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, заступник декана Віталій Коваленко та доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії Віктор Бухтіяров відвідала комунальний заклад Київської обласної ради «Фастівський ліцей-інтернат».

Метою зустрічі з керівництвом та вчителями ліцею було започаткування експерименту регіонального рівня з теми «Інноваційні підходи до організації профорієнтаційної роботи, спрямованої на залучення та підготовку учнів старших класів до наукової та науково-технічної діяльності» на базі цього навчального закладу.

Очікувані результати такої співпраці:

o    поліпшення професійної підготовки вчителів та класних керівників з проблеми профорієнтації учнів;

o    розробка та удосконаленні навчальних планів, програм, методичних матеріалів, необхідних для організації навчального процесу з урахуванням їх профорієнтаційної спрямованості;

o         залучення учнів старших класів до участі в Міжнародних конференціях, наукових семінарах тощо, що проводяться в НУБіП України;

o          залучення учнів старших класів ліцею до заходів «Дня відкритих дверей», що проводяться на базі НУБіП України;

o          залучення учнів випускних класів ліцею до олімпіад, що проводяться на базі НУБіП України;

o         забезпечення формування зв'язків між органами шкільного самоврядування та студентською організацією НУБіП України.

На початку зустрічі Юлія Пасічнюк, директор комунального закладу Київської обласної ради «Фастівський ліцей-інтернат», проінформувала гостей з Києва, що Фастівський ліцей-інтернат підпорядкований безпосередньо департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та є одним з найкращих учбових закладів Київської області – за рейтингом шкіл Київської області займає 6 місце, за рейтингом шкіл України – почесне 143 місце. Тут вчаться найкращі учні з усіх куточків Київщини, у тому числі переможці обласних та Республіканських предметних олімпіад і конкурсів МАН.

Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха проінформувала про високий рейтинг НУБіП України порівняно з іншими ЗВО України та м. Києва, про умови навчання та подальшого працевлаштування випускників Університету. До уваги вчителів ліцею було представлено інформацію про Університет, переваги навчання у ньому, можливість навчатися за багатьма сучасними спеціальностями, роздано рекламні буклети та анкети. Надана інформація викликала у вчителів багато запитань, стало зрозуміло, що перспектива навчатися у одному з найкращих університетів України для їхніх учнів зацікавила багатьох.

Доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії Віктор Бухтіяров розповів про перспективи організації роботи над темами МАН на базі кафедр та лабораторій факультету, про роботу підготовчих курсів до вступу в університет та можливість методичної допомоги вчителям ліцею, у тому числі й проведення лабораторних робіт на базі факультету.

Заступник директора з навчально-методичної роботи Тетяна Горобей, учитель математики Ірина Гаркуша, учитель фізики Оксана Науменко, учитель біології Ірина Цепух, учитель хімії Юлія Наумова, учитель географії Тетяна Калюжна, учитель інформатики Альберт Чехович та інші вчителі старших класів школи прийняли участь у обговоренні шляхів співпраці з нашим університетом. Домовлено у найближчий час провести ознайомчу зустріч з вчителями ліцею для узгодження тематики наукової роботи учнів на базі кафедр та лабораторій агробіологічного факультету.

У кінці зустрічі декан агробіологічного факультету Оксана Тонха запросила учнів узяти участь в олімпіаді для вступу в університет, оскільки це – унікальна можливість отримати додаткових 20 балів. Ми також запросили майбутніх абітурієнтів відвідати День відкритих дверей Університету, запланований на березень, і пообіцяли показати наш Університет «в усій красі».

Щиро дякуємо за підтримку та допомогу в організації зустрічі директору ліцею, директор комунального закладу Київської обласної ради «Фастівський ліцей-інтернат» Юлії Пасічнюк, заступнику директора з навчально-методичної роботи Тетяні Горобей!

Віктор Бухтіяров,

 доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook