28 лютого 2019 року (четвер) починаються змагання 29-ої спартакіади “Здоров’я” серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України

28 лютого 2019 року
Навчальний корпус №3, аудиторія 128

25 лютого 2019 року відбулись збори представників команд 29-ої спартакіади “Здоров’я” серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України 2018-2019 навчального року з шахів на яких визначено термін, формат проведення турніру, проведено жеребкування команд.

Термін і місце змагань. Місце змагань – навчальний корпус №3, аудиторія 128. Час збору команд на 16:00 год., початок туру – 16:20 год. Ігрові дні: 28 лютого, 4, 5, 6, 11, 12, 13 березня.

Формат проведення змагань спартакіади «Здоров’я» НУБіП України з шахів.

Змагання командні, склад команди на тур 5 гравців з яких не менше 1 жінки і 5 запасних, всього  10 осіб, на п’ятій дошці грають тільки жінки. Основний склад визначається за заявкою або за першим туром. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці, запасний гравець може грати на будь-якій дошці. До кожного туру змагань допускається команда, до складу якої входить не менше 3-ох учасників. Усі ігри проходять з контролем часу за шаховим годинником. На партію суперникам відводиться по 20 хвилин. За один ігровий день проводяться 2 тури змагань. Між першим і другим туром – технічна перерва 15 хвилин. Змагання проводяться за змішаною системою.

На першому етапі турніру 16 команд поділені на 4 групи. Команди,  які зайняли 1 – 4 місця у змаганнях минулого навчального року розподілені по групах А, Б, В, Г відповідно, решта команд розподілені до цих груп за жеребкуванням. Змагання в групі проводяться за коловою системою. Місця в групах визначаються за більшою сумою балів набраними усіма учасниками команди в усіх турах. За наявності рівної суми балів вище місце надається команді, що має більшу суму балів у іграх між цими командами. Якщо і ця сума однакова, переможець визначається за перемогою на першій дошці, у випадку нічиєї – на другій дошці і т.д. За рівністю усіх показників призначається додаткова гра по 5 хв. на кожного гравця між учасниками, які грали на першій дошці.

Команди які зайняли 1 і 2 місця в групі виходять до другого етапу змагань, команди які зайняли 3 місце в групі займають 9-12 місце в турнірі, команди, які зайняли 4 місце в групі займають 13-16 місце в групі. В перший ігровий день грають по 2 тури команди групи А і групи Б, в другий ігровий день грають команди групи В і групи Г. В третій ігровий день грають 3 тур команди: о 16:00 год. групи А і групи Б, о 17:00 групи В і групи Г.

На другому етапі турніру грають 8 кращих команд у 4 парах. Команди, які зайняли перші місця у групах розподіляються по чотирьох парах за жеребкуванням, потім до чотирьох пар розподіляються за жеребкуванням команди, які зайняли другі місця у групах. Команда, яка буде грати у парі на першій дошці білими фігурами визначається за жеребкуванням.

На третьому етапі турніру 4 переможці ігор другого етапу у парах складають фінальну групу, грають за коловою системою і розігрують 1 – 4 місця. Місця цих команд визначаються як на першому груповому етапі турніру.

4 переможені команди ігор другого етапу грають стикові ігри, складають пари за жеребкуванням, переможці цих стикових ігор займають 5-6 місце, переможені – 7-8 місце.

Учасники. У спартакіаді “Здоров’я” беруть участь науково-педагогічні, наукові працівники і співробітники структурних підрозділів НУБіП України. Студенти і аспіранти НУБіП України денної форми навчання, які за сумісництвом є співробітниками НУБіП України, до участі у змаганнях спартакіади “Здоров’я” не допускаються. Вік учасників спартакіади „Здоров’я” без обмежень.

Заявки на участь у змаганнях підписані деканом факультету або директором ННІ, печаткою факультету/ННІ, подаються головному судді змагань на зборах представників команд або безпосередньо перед початком першого туру в якому граї команда. Зразок заявки розміщєно на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/ Положення про змагання, бланки заявок (https://nubip.edu.ua/node/3318).

У заявках обов’язково зазначається повна назва факультету, ННІ, структурного підрозділу, прізвище, ім’я по батькові спортсмена (повністю), вчене звання, посада працівника.

Розклад турніру.

1-ий ігровий день. 28 лютого 2019 року (четвер). Грають команди групи А і групи Б. Ігри 1-го і 2-го туру.

2-ий ігровий день. 4 березня 2019 року (понеділок). Грають команди групи В і групи Г. Ігри 1-го і 2-го туру.

3-ий ігровий день. 5 березня 2019 року (вівторок). Ігри 3-го туру. О 16:00 год. грають команди групи А і групи Б. О 17:20 год. грають команди групи В і групи Г.

 

Розподіл учасників турніру по групах за результатами жеребкування 25 лютого 2019 року.

Група А

1. Агробіологічний факультет.

2. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

3. Факультет аграрного  менеджменту.

4. Гуманітарно-педагогічний факультет.

Група Б

1. Факультет конструювання та дизайну.

2. Юридичний факультет.

3. Економічний факультет.

4. Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Група В

1. Факультет  землевпорядкування.

2. ННЦ виховної роботи і студентських справ.

3. Факультет ветеринарної медицини.

4. Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології.

Група Г

1. ННІ лісового і  садово-паркового  господарства.

2. Механіко-технологічний факультет.

3. Факультет тваринництва та водних біоресурсів.

4. Факультет інформаційних технологій.

 

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету,
головний секретар змагань спартакіади «Здоров’я» НУБіП України з шахів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook