Підсумки візиту делегації від НУБІП України до Фінляндії

МЕТА ОФІЦІЙНОГО ВІЗИТУ - обговорення співробітництва і реалізації спільних проектів НУБІП України та Університету Хельсінкі Viikki , та компанії LEIPURIN
Реалізація сумісного проекту НУБІП та компанії Leipurin відбулася ще в травні 2011 року.
Головна мета діяльності пекарського центру – підготовка висококваліфікованих фахівців , проведення презентацій, тренінгів, семінарів тощо.
В Університеті Хельсінкі Viikki навчається 35 тис. студентів, прцює 8,1 тис. викладачів. При факультеті харчових технологій та природокористування працюють три науково- дослідні зоводи для практичного начання студентів: м’ясопереробний, молокопереробний та хлібопекарський, лабораторії по визначенню якості сировини та готової продукції.
Учасники делегації відвідали мясопереробне підприємство Wursty Oy, потужне підприємтсво по виробництву хлібокондитерських виробів Fazer.
Результат офіційного візиту – угода про співпрацю НУБІП України з Університетом Хельсінкі Viikki та компанією Leipurin.