Захист бакалаврських робіт за спеціальністю «Економічна Кібернетика»

20 червня 2018 року
     19-20 червня на факультеті інформаційних технологій відбувся захист бакалаврських робіт за спеціальністю «Економічна Кібернетика». Всього було захищено 30 бакалаврських робіт  та одна магістерська робота.
     Абсолютна більшість робіт була присвячена традиційній тематиці нашого Університету: моделі раціонального природокористування та ринків аграрної продукції. Однак суттєвою була і інноваційна часта робіт, в якій в першу чергу поширювався діапазон  методів обробки інформації за допомогою сучасного програмного забезпечення. Так Ю. Байгушева (керівник старший викладач Е. Стариченко) з використанням логістичної регресії побудувала модель оцінки ймовірності дефолту на рівні національної економіки, яку з повним правом можна віднести до Big Data Analyze (10 факторів, 18 років, 95 країн). Виділено, основні фактори, що впливають на ймовірність дефолту та детально проаналізовано ситуація в Україні. 
     Е. Клименко (керівник професор А. Скрипник) за допомогою системи диференціальних рівнянь розглянув актуальну задачу динамічного розвитку соціальних мереж на прикладі Facebook, було показано важливість взаємозв’язку між рівнем капіталізації мережі та кількістю споживачів. Дано прогноз розвитку мережі до 2020 року.
    Значна кількість виконаних робіт була присвячена вирішенню конкретних питань розвитку окремих галузей або підприємств української економіки. Як правило, таки дипломи захищають студенти, які вже працювали на цих підприємствах  і мають достатньо матеріалу для кваліфікованого аналізу. Так І.Штанько (керівник доцент Н. Клименко) по даним компанії Укртелеком проаналізувала можливі варіанти виходу компанії з складного становища, що виникло зі зростанням рівня конкуренції на ринку телекомунікаційних послуг. О. Горніцька (керівник доцент Л. Галаєва) зосередила  увагу на перспективах видавничого ринку України. Е. Заболотний (керівник доцент Т. Коваль) на підставі теорії системи масового обслуговування змоделював роботу Сall-центру голландських авіаліній і дав рекомендації по покращенню показників ефективності і якості обслуговування.
 
     В цілому захист прийшов в напруженій діловій атмосфері, 80% відсотків бакалаврів отримали хороші та відмінні оцінки. Магістерська робота Л.Довгалюк була захищена на оцінку відмінно.
      Голова екзаменаційної комісії  проректор з навчальної і виховної роботи, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України С.М. Кваша, відмітив високий рівень представлених робіт  та закликав комісію не уникати гострих питань, щоб студенти могли проявити свої найкращі якості. Сергій Миколайович запропонував також використовувати в подальшій роботі авторську методику побудови базисного, песимістичного та оптимістичного прогнозів  на рівні окремого підприємства, галузі, національної економіки.
     Колектив кафедр економічної кібернетики та інформаційних систем  бажає бакалаврам випуску 2018 всього найкращого та чекає їх для подальшого навчання в магістратурі.
     Завідувач кафедри економічної кібернетики
професор Андрій Скрипник
 
 

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook