Найцінніше: освіта і людяність

1 червня 2018 року
НУБіП України

Картинки по запросу ukr.life

(за матеріалами Ukr.Life)

Автор

Опубліковано в: Освіта

ч1

Травень і червень традиційно найспекотніші місяці для школярів і студентів. Час іспитів та заліків, численних контрольних та рейтингів. Стрес неабиякий для учнів, батьків, викладачів.

Вероніка Чекалюк, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри української мови НУБІП ділиться влсним підходом до сесії: «Насамперед, треба любити предмет, який готуєтеся складати. Це стосується як тих хто складає, так і тих, хто приймає іспит. Стресу під час сесії не має бути, це негативно пливає на результат. Прикро коли людина нервується – це заважає думати. Якщо книга цікава – читається легко, із задоволенням. Люблю університет, дисципліни, які викладаю».

Взаємодія освіти й виховання – одна з найскладніших тем сучасності, що має складову моральну, політичну, правову, економічну, світоглядну. Наука (освіта) має значний вплив на свідомість громадян. Освітянська політика істотно впливає на результат роботи щодо творення іміджу навчальних закладів серед громадськості, – зазначає Вероніка Чекалюк і пропонує тиражувати у ЗМІ відкритість навчальних установ, стровоювати й підтримувати освітні медіа, групи у соціальних мережах, ділитися позитивним досвідом, залучати до освітнього процесу, а не «залякувати» поганими оцінками, низькими балами й нудними заняттями». Звертаючись до аудиторії з позитивними фаховими меседжами, освітяни зацікавлюють студентів та абітурієнтів, спрямовують до високих цілей, програмуючи громадськість на позитивне сприйняття Університету, школи, тощо… Фахівець пропонує ініціювати створення інформаційних приводів, пов’язаних із діяльністю професорів, науковців із залученням школярів, наприклад: підтримувати літні профорієнтаційні табори, популяризувати науку. Любити свій фах і вірити в успіх.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook