Анна Береза гідно представила НУБіП на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Переклад (німецька мова)»

19 травня 2018 року

     У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся другий етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Переклад (німецька мова)», в якій взяла участь і виборола почесне шосте місце студентка четвертого курсу гуманітарно-педагогічного факультету Анна Береза.

     Анна поділилась своїми враженнями від олімпіади: «Мені пощастило взяти участь і захистити честь нашого університету. Олімпіада тривала два дні: письмовий та усний тур. У день письмового туру необхідно було перекласти три тексти: науково-технічний та художній з німецької мови українською, публіцистичний текст – з української німецькою. Завдання не здалися мені надто складними. Було цікаво підбирати якомога влучніші відповідники і самостійно створювати новий текст мовою перекладу.

     Наступного дня відбувся усний тур, за правилами якого необхідно було здійснити синхронний та послідовний переклад. Я отримала неоціненний досвід та переконалася, що рухаюся у правильному напрямі й докладаю зусилля недарма. Крім того, я познайомилася зі студентами інших університетів, спілкування з якими вселило в мене натхнення щодо мого професійного майбутнього.

     Брати участь в олімпіаді такого рівня вважаю за честь і за цю можливість дуже вдячна завідувачу кафедри іноземної філології і перекладу Світлані Амеліній і деканові гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку. Мені дуже сподобався сам процес і атмосфера заходу, що надихає».

Анна Береза,
студентка групи Філ1401 гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook