Грузинський досвід для викладачів гуманітарно-педагогічного факультету

24 квітня 2018 року

     Упродовж 10-19 квітня 2018 року за розширеною програмою стажування "Реабілітація як об’єкт наукового пізнання" у Тбіліському державному медичному університеті (Грузія) побувала завідувачка кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Леся Вікторова.

     Нашу колегу гостинно приймав колектив факультету фізичної медицини та реабілітації, який забезпечує підготовку бакалаврів за однойменним напрямом. Перспективи впровадження останнього у вищій освіті України є надзвичайно актуальними, адже система охорони здоров'я зазнає великих змін як на глобальному, так і на національному рівнях. Зростають очікування щодо медичної допомоги від широкої громадськості, що відображає філософські дискусії щодо прав та обов'язків людини в суспільстві, особливо – стосовно повного залучення людей з обмеженими можливостями. З підвищенням клінічних стандартів виникає необхідність безперервного професійного розвитку, підвищення кваліфікації спеціалістів.

     Виходячи з цього, програма стажування виявилася дуже насиченою: знайомство із університетом, структурою факультету та освітніми програмами, діяльністю кафедр, лабораторій, студентським життям, навчальними темами із збереження здоров’я населення, технологіями соціальної і психолого-педагогічної реабілітації, відновлювальної медицини, курортології, побудови індивідуальних оздоровчих систем, рекреації і масового спорту тощо.

 

     Завдяки відпрацьованій освітній програмі, англомовному викладанню дисциплін, інтегрованістю у світовий освітній простір, дві третіх студентів – громадяни різних країн, що забезпечує високу фінансову стійкість університету.
     Ця можливість отримати інформацію щодо актуального міждисциплінарного напряму знань (біомедичні, гуманітарні, клінічні та реабілітаційні науки) стала можливою завдяки підтримці канцлера Тбіліського державного медичного університету Зураба Орджонікідзе, якому висловлюємо щиру вдячність. Маємо надію, що цей візит до одного з провідних вишів Грузії переросте згодом у тривалі партнерські відносини та міцну дружбу.

Леся Вікторова,
завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті
Геннадій Ржевський,
директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку,
доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook