Ректорат: готуємося до весняної екзаменаційної сесії, 120-річчя університету та плануємо роботу на травень

23 квітня 2018 року

     23 квітня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник університету проінформував про результати візиту до Сполучених Штатів Америки, де проходив форум ректорів Вишеградської групи. Захід відбувався на базі Університету штату Луїзіана, з яким НУБіП підписав договір про співпрацю. Програма візиту передбачала обмін досвідом щодо організації співпраці з бізнесом. Делегація відвідала три станції – аналог наших навчально-дослідних господарств – аграрного центру університету. Загалом же, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, бізнесмени світу розуміють, що співпраця з університетами, фінансування досліджень є необхідною, прибутковою і взаємовигідною інвестицією.

     Проректор з навчальної і наукової роботи Сергій Кваша доповів про успішне проведення заходів – дня відкритих дверей для випускників коледжів і технікумів, фестивалю «Голосіївська весна», олімпіади для вступників та всеукраїнських студентських олімпіад з німецької мови та загальної екології. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповнила, що з наступного тижня починається екзаменаційна сесія у випускників бакалаврату.

     Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на статутних заходах, які пройдуть на тижні – засідання ректорату, вченої ради та наради з планування. Наразі готуються рішення з питань порядків денних.

     Голова студентської організації Катерина Дювенжі повідомила про успішно проведений день дублера в Голосіївській райдержадміністрації та плани у квітні-травні провести чемпіонат КВН та благодійну вечерю.

     Голова благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» Євген Томін повідомив про надходження 95 тисяч гривень на рахунок фонду. Ректорат звернув увагу, що недопустимим є збирання коштів зі студентів, аспірантів, викладачів і співробітників на загальноуніверситетські заходи, зокрема на відзначення 120-річчя університету.

     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін доповів про надходження першої частини коштів на реалізацію програми енергозбереження в університеті. Разом з тим критичною залишається ситуація з нестачею коштів на оплату комунальних послуг, електроенергії, водозабезпечення.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про підготовку міжнародної конференції, присвяченої 120-річчю університету, формування переліку спікерів на пленарне засідання. Вже підтвердили свою участь президент університету ЛаСаль (Франція) Філіпп Шоке, президент асоціації університетів Вишеградської четвірки Петер Бєлік (Словаччина), ректор Варшавського університету наук про життя Вьєслав Бьєславський (Польща), ректор Казахського державного аграрного університету Тлекес Єсполов (Казахстан), директор з інтегрованих технологій Університету штату Небраска-Лінкольн Ден Коттон (США), президент ICA Марек Шиндель, професор Університету ім.Гумбольдта Дітер Кіршке та інші. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарського відділу Валерій Іщенко доповів про проведену роботу з озеленення території, старт ремонтів на фасадах гуртожитку №1 та навчального корпусу №4 тощо.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на підготовці до міжнародної конференції – подано 930 тез, які на цьому тижні будуть змакетовані та видані, з них, до речі, більше 100 надіслали науковці з різних країн світу. В навчально-дослідних господарствах триває посівна кампанія, куди на практику залучені й студенти. Планується також провести нараду з підготовки приміщень і забезпечення діяльності приймальної комісії.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – проаналізувати профорієнтаційну роботу, участь студентів у ІІ етапі всеукраїнських олімпіад, забезпечити організований початок сесії. Валерію Іщенку – сформувати перелік і розпочати ремонти кімнат, розрахованих для поселення першокурсників.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook