Рада роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження долучилася до профорієнтаційної роботи

8 квітня 2018 року

Вступна кампанія почнеться вже за місяць-другий. А саме зараз потрібно використати найефективні способи інформування вступників, щоб правильно зорієнтувати майбутнього студента нашого вишу. 

Кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка намагається це робити, застосовуючи при цьому свій інтелектуальний потенціал, тісно напрацьовані зв’язки із роботодавцями, плідні контакти із випускниками кафедри, маючи звичайно свій «колорит автоматики».

На кафедрі профорієнтаційній роботі приділяють надзвичайно велику увагу. На початку нового навчального року свої підходи до неї запропонували всі науково-педагогічні працівники. Причому її розглядали під кутом селекції, тобто найкращі випускники шкіл і коледжів повинні поповнити лави студентства нашого вишу.

Одныэю з таких форм роботи - співпраці кафедри і Київського коледжу міського господарства - хотілося б поділитися із Вами, шановні відвідувачі сайту. Він реалізовувався у два етапи. Під час першого - було організовано проведення циклу лекцій у коледжі, для ознайомлення студентів із історією університету, його сьогоденням, науковою роботою, міжнародною співпрацею. Окрім цього поінформовано студентство про наукові розробки кафедри, організацію дозвілля студентів, міжнародні практики, можливість отримання «подвійних» дипломів. Другий етап був присвячений проведенню виїздних навчально-просвітницьких заходів на підприємства, в яких можуть працювати майбутні випускники університету. Для цього було обрано дві сучасних фірми європейського штибу – ТОВ «Асканія-Флора», яке займається вирощуванням квітів, зокрема троянд, за самими сучасними технологіями, і ПрАТ «Комбінат «Тепличний», що наповнює столи українців, і не лише, смачними овочами – огірками і помідорами. Адже саме з лідерів потрібно брати приклад!

Цей захід став можливим завдяки тісній співпраці кафедри і Асоціації «Теплиці України», на Раді директорів якої було прийнято рішення про відповідне його забезпечення на самому високому рівні. «Від бачення своєї перспективи, буде багато в чому залежати і прийняття рішень майбутніми студентами…» наголосив, підсумовуючи засідання Ради, президент Асоціації «Теплиці України» Євгеній Чернишенко.

Перша поїздка відбулася за сприяння виконавчого директора ТОВ «Асканія-Флора» Володимира Масича, за що йому щира подяка від усіх учасників цього заходу.

Студентів привітно зустрів головний енергетик компанії Володимир Удодов і всі поринули у «долину троянд», пройшовши усі етапи її еволюції.

Акцентували студентам увагу на агротехнологічних способах вирощування троянд, біологічному захисту рослин, системах автоматичного керування для забезпечення мікроклімату, приготуванні якісного живлення для рослин, питаннях маркетингу і менеджменту. Тільки таке поєднання усіх виробничих ланок приносить успіх колективу і європейське визнання. У період з 2011 по 2014 років ТОВ «Асканія-Флора» була відзначена низкою міжнародних сертифікатів і нагород за рекордну продуктивність у вирощуванні троянд з квадратного метра (сорти троянд: Гран Прі, Аква, Акіто, Престиж та Вау). За результатами Національного бізнес-рейтингу в Україні у 2014 році компанія удостоїлася першого місця серед великих і середніх підприємств за сумою показників фінансово-господарської діяльності та нагороджена званням «Агропідприємство року 2014». Але особливе місце серед нагород посідає Міжнародна премія «Бізнес-олімп» з присвоєнням звання «Золота торгова марка 2004 року».

Жваві дискусії зі студентством виникали при обговоренні питань енергозбереження і автоматизації на всіх етапах вирощування продукції.

Велику організаційну роботу зі студентством провели і педагогічні працівники коледжу, її директор Маргарита Романова, завідувач відділенням Інна Бондарчук, педагогічні працівники Ірина Горащенко і Ольга Сафіна.

Під час наступної поїздки студенти відвідали ПрАТ «Комбінат «Тепличний», який є лідером вітчизняного тепличного господарства і успішно конкурує із кращими підприємствами Польщі, Голландії, Ізраїлю завдяки мудрому його керівнику – голові правління, Герою України, академіку Української технологічної академії Володимиру Чернишенку!

І Юрій Шурига, як дока у тепличній галузі, продемонстрував студентам і педагогічним працівникам коледжу, всі переваги високоякісної тепличної продукції. Були висвітлені питання технології вирощування, запилювання рослин, сортування продукції з використанням робототехнічних систем, логістиці і звичайно якості продукції. Адже підприємство по праву володіє Міжнародним сертифікатом якості Global GAP! Але найкращими екзаменаторами якості були студенти, які провели дегустацію усіх видів продукції і дали їй саму високу оцінку.

Слід зауважити, що поїздка на ТОВ «Асканія-Флора відбулася у жовтні 2017 р., а на підприємство ПрАТ «Комбінат «Тепличний» - цими днями. І це не спроста. Хотілося студентам акцентувати увагу на сезонності технологічного виробництва і способах її усунення. А можливо цим займуться уже майбутні випускники університету?

Учасниками цих заходів були студенти 4-го курсу коледжу, які навчаються за спеціальностями - 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 162 Біотехнології та біоінженерія, 123 Комп’ютерна інженерія, 073 Менеджмент, 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка і викладачі кафедри знаходили підхід до кожного студента. Адже системність у роботі – це теж один із «колоритів автоматики»…
А такий фінальний акорд студентів може свідчити лише про одне - що велика їх частка твердо вирішила пов’язати своє майбутнє із нашим університетом!

І на кожній ділянці нашої спільної роботи відчувалося потужне плече наших партнерів, членів Асоціації «Теплиці України», за що особлива подяка Євгенію Чернишенку!

Володимир Решетюк, Олексій Опришко,
доценти кафедри автоматики та робототехнічних систем
ім. акад. І.І.Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook