Ольга Глобенко: на факультеті землевпорядкування НУБіП можна вдало поєднувати навчання і роботу за фахом

1 квітня 2018 року

     Свого часу на факультеті землевпорядкування навчався мій старший брат. Саме за його схвальними відгуками про університет та перспективи подальшого працевлаштування і вирішила вступити до НУБіП України.
     Факультет землевпорядкування має потужний викладацький склад, який навчає майбутніх фахівців на високому рівні. Вони передають усі свої знання студентам, які в дійсності застосовуються на виробництві. Підтвердженням тому є перемога у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку «Геодезія, картографія та землеустрій».

     Після проходження виробничої практики із землевпорядного проектування та земельного кадастру остаточно зрозуміла, що не помилилася із вибором професії. Саме на практиці вперше брала участь у розробці документації із землеустрою. У це й же період поставила собі за мету – стати сертифікованим інженером-землевпорядником та працювати за фахом.

     І вже в магістратурі, завдяки очільнику ради роботодавців факультету Ігорю Яцуку, почала працювати в Державній установі «Інститут охорони ґрунтів України». За період роботи брала участь у розробці документації із землеустрою, зокрема, проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється; проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь; робочих проектів землеустрою щодо зняття, перенесення, тимчасового зберігання та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту); технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок; технічних звітів з обстеження ґрунтового покриву земельних ділянок та ін.

     Хотілося б порадити студентам поєднувати навчання та роботу за фахом. Адже це дозволить не лише здобути досвід на виробництві, а й краще засвоїти навчальний матеріал.

Ольга Глобенко,
землевпорядник ТОВ «ЛАД» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook