Обираючи професію: майбутні гуманітарії і педагоги завітали на День відкритих дверей університету

29 березня 2018 року

      29 березня на гуманітарно-педагогічному факультеті в рамках Дня відкритих дверей університету зібралась чи не найбільша аудиторія школярів. І це не випадково. Адже випускові кафедри постійно проводять профорієнтацію і, звісно, спеціальності факультету є затребуваними сьогодні, престижними та користуються попитом серед випускників шкіл.

     Отож, вітаючи учнівську молодь, їхніх батьків та вчителів, декан факультету Василь Шинкарук презентував спеціальності, за якими ведеться професійна підготовка фахівців, і, звісно, переваги кожної. Стати в майбутньому «акулою пера» можна, навчаючись на новій спеціальності «Журналістика». Отримати «два в одному» - педагогічну освіту та фахову спеціалізацію і цим подвоїти можливості працевлашування – дає спеціальність «Професійна освіта». Тих, хто бачить себе в майбутньому дипломатом, - ласкаво просимо на «Міжнародні відносини». Топовою залишається і «Філологія»: німецька та англійська. Впродовж останніх років саме на зазначену спеціальність спостерігаються найвищі конкурси. Отримати подвійний диплом (український і польський) – така можливість у тих, хто обере «Соціальну роботу». А викладачі кафедри психології вже після зустрічі показали майбутнім своїм студентам кілька практичних речей, які будуть в арсеналі кожного, хто обере «Психологію». На охочих стати викладачами чекає навчання за спеціалізацією «Педагогіка вищої освіти», а керівниками навчальних закладів – «Управління навчальним закладом».

     Окрім того, випускники, які обирають НУБіП, отримують можливості навчатися у знаних педагогів, вчених, практиків, відомих особистостей, побачити світ під час проходження закордонного стажування, працевлаштуватися за фахом після практики ще під час навчання, опановувати кілька іноземних мов та мати достойні зарплати в майбутньому. І це далеко не все. Про решту переваг розповів студактив факультету у креативний спосіб – відеоролик, який підготували саме для абітурієнтів.

     На завершення Василь Дмитрович закликав молодь дуже виважено підходити до вибору спеціальності і вишу, бо цим вони проектують своє майбутнє. Продовжилося спілкування з абітурієнтами на випускових кафедрах.

 

Ольга Наконечна


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook