Наукова бібліотека запрошує ознайомитись із новими надходженнями навчальної та наукової літератури

28 березня 2018 року

     З 26 по 30 березня  в науковій бібліотеці НУБіП України проходить книжкова виставка нових надходжень літератури, де представлено 156 видань, серед них – 32 монографії, 18 підручників, 72 навчальних посібників та 34 періодичних виданя.

    Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку в інформаційно-бібліографічному відділі наукової бібліотеки (корпус № 4, кімн. 41).
 
 
      До Вашої уваги пропонуємо опис деяких книг з виставки:
 
 
     Михайліченко М.В. Кадровий менеджмент: навчальний посібник / М.В. Михайличенко, Я.М. Рудик. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2017. – 323 с.
 
    Посібник присвячено питанням сутності і змісту кадрового менеджменту, проблемам формування і соціального розвитку колективу. Розглядаються процеси кадрового планування, організації набору і відбору кадрів, оцінювання і атестації педагогічних працівників. Висвітлено суть сучасних методів кадрового менеджменту. До кожного розділу наведено перелік питань для самоконтролю і тестові завдання.
     Навчальний посібник буде корисним для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» (Управління навчальним закладом), а також викладачів, науковців, фахівців відділів кадрів вищих навчальних закладів.
 
 
 
 
 
 
 
 
      Методика дослідної справи у бджільництві: навчальний посібник / В.Д. Броварський, Я. Бріндза, В.В. Отченашко, М. Г. Повозніков, Л. О. Адамчук. – К. : Видавничий дім «Вініченко», 2017. – 166 с.
 
     Предметом посібника «Методика дослідної справи у бджільництві» є методологія та методи наукових досліджень, а також способи їх організації у бджільництві. У першому розділі подано загальні питання методології і методик наукових досліджень, основні положення формулювання мети і завдання дослідження, планування і проведення експериментів, зіставляння результатів експерименту з теоретичними моделями і формулювання висновків. Як практично реалізовувати дослідження у бджільництві, висвітлено у другому розділі. А саме: організація проведення досліджень, здійснення оцінювання бджолиних сімей та екстер’єру окремих особин, визначення якості бджолиних маток, аналізування наявності, кількості та якості кормових ресурсів, оцінка показників якості продукції бджільництва та інше.
     Зазначене видання також буде корисним для науковців і спеціалістів, які працюють у галузі бджільництва.
 
 
 
 
 
     Дорош Й.М. Формування обмежень та обтяжень у землекористуванні: навчальний посібник / Й.М. Дорош, О.С. Дорош. – Херсон: Грінь Д.С., 2017. – 650 с.
 
     У навчальному посібнику розглядаються проблеми, пов’язані з формуванням та ефективним функціонуванням інституту обмежень у використанні земель й обтяжень прав на земельну ділянку. Запропоновано методичні підходи до оцінки недоодержаних доходів та відшкодування втрат і збитків, спричинених обмеженням у використанні земель. Змістовно розкрито особливості планування та проектування територіальних обмежень у використанні земель в схемах та проектах землеустрою. Наведено порядок реєстрації територіальних обмежень у використанні земель, земельних ділянок у складі Державного земельного кадастру.
     Навчальний посібник призначено для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, фахівців-практиків, наукових працівників. Він сприятиме формуванню сучасних орієнтацій та бачень вирішення проблем у цій сфері та поступовій імплементації системи обмежень та обтяжень у практику управлінської та господарської діяльності.
 
 
 
 
 
     Пилипенко Ю.В. Рибальство (промислове, аматорське та спортивне): підручник / О.В. Пилипенко, І.А. Лобанов, П. Г. Шевченко, О. В. Шкарлупа. – Херсон: Олді Плюс, 2017. – 575 с.
 
     У підручнику викладено основи правового регулювання відносин у галузі вивчення, охорони, відтворення, використання та реалізації водних біоресурсів, переміщення через митний кордон України водних біоресурсів та продукції з них, а також встановлення основних принципів регулювання та управління рибогосподарською діяльністю в межах території України у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні України та на континентальному шельфі.
     Підручник призначений для підготовки бакалаврів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» у вищих навчальних закладах ІІ-IV рівнів акредитації.
     Буде корисним для викладачів біологічних і рибогосподарських факультетів, науковців і робітників рибогосподарської галузі України.
 
 
 
 
 
 
     Кондратенко Т.Є. Загальна та часткова помологія: навчальний посібник / Т. Є. Кондратенко, Ю. Ю. Андрусик. – К. : ЦК Компринт, 2017. – 253 с.
 
     У навчальному посібнику систематично викладено методики проведення лабораторних робіт із загальної помології та часткового сортознавства плодових, ягідних та горіхоплідних культур. Метою занять є ознайомлення студентів із сучасними методами, формами та методиками всебічного вивчення та оцінювання сортів. Використання їх на практиці дозволить навчитися об’єктивно оцінювати ознаки рослин і за комплексом оцінок вибирати кращі сорти для впровадження у промислові та аматорські сади у конкретних ґрунтово-кліматичних регіонах.
     Книга буде корисною для аспірантів, наукових співробітників, виробничників та студентів спеціальності «Садівництво та виноградарство».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Буценко Л.М. Біотехнологічні методи захисту рослин : підручник / Л.М. Буценко, Т.П. Пирог. – К. : Ліра-К, 2018. – 346 с.
 
     У підручнику висвітлено питання щодо виробництва та застосування біотехнологічних препаратів для захисту рослин від збудників хвороб та шкідників і підвищення врожайності рослин, а також використання методів біотехнології рослин для оздоровлення посадкового матеріалу та створення сортів, стійких до збудників хвороб, шкідників й абіотичних стресів.
     Для студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» та споріднених спеціальностей (091 «Біологія», 101 «Екологія», 201 «Агрономія», 202 «Захист і карнтин рослин», 203 «Садівництво та виноградарство», 208 «Агоінженерія» та ін.), а також для спеціалістів, які працюють у галузі біотехнології та сільського господарства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Сідько, 
завідувач інформаційно-бібліографічного
відділу наукової бібліотеки
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook