Найкращий аргументи на користь вибору НУБіП – власний приклад: викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі побували у школах Кам’янщини

29 січня 2018 року

     Традицією для викладачів та студентів університету стало проведення профорієнтаційної роботи у своїх рідних школах. У січні 2018 року викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі побували у школах Кам’янщини Черкаської області.

     У межах підписаних 13 угод про співробітництво між нашим університетом та школами м. Кам’янки та Кам’янського району після закінчення зимових канікул ми зустрілися зі школярами Кам’янських ЗОШ № 1 та № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, а також Кам’янського еколого-економічного ліцею «Камелія».
     Школярам презентували переваги навчання у нашому університеті, розповіли про основні якісні зміни та досягнення університету за останні роки, зокрема його економічного факультету та кафедри біржової діяльності і торгівлі.

     Найбільший наголос ми зробили на спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», тому що у 2018 році буде вперше здійснено набір бакалаврів за цією спеціальністю. Як показав досвід набору до магістратури, ця спеціальність у нашому університеті користується значним попитом та високим конкурсним набором. Цьому сприяє постійне покращення теоретичної та практичної складових підготовки майбутніх конкурентоспроможних фахівців біржової діяльності для ринку праці. Особливість же набору на перший курс дещо інша: до абітурієнтів треба повною мірою донести переваги навчання на новій спеціальності, показати перспективи. І тут чи не найкращим є власний приклад. Коли на особистому досвіді можеш показати, як після навчання у цій же школі, отримав вищу освіту у НУБіП, проходив стажування на провідних біржах світу, а нині працюєш у одному з топ-10 університетів країни.

     Після презентації також ми поспілкуватись з випускниками і дізнались їхні плани та побажання при виборі спеціальностей. Звичайно, більшість цілеспрямованих і активних молодих людей хоче отримати якісну освіту і основне їхнє кредо при виборі майбутнього фаху – можливість подальшого працевлаштування. А це ми їм можемо однозначно гарантувати.
     Приємним стало те, що багато школярів знають про наш університет як з інтернет-ресурсів, так і від своїх знайомих, які вже у ньому навчаються. Багато хто чув, що наш університет має потужну практичну базу і забезпечує студентам хорошу виробничу практику та стажування за кордоном.
      Випускників зацікавив наш заклад, студентське життя, наявність спортивних секцій, творчих колективів, активна суспільна діяльність. Інфраструктура університету теж викликала не менше зацікавлення. Усі присутні взяли інформаційні буклети з контактними даними. А всіх бажаючих запросили на екскурсію по нашому університеті на День відкритих дверей. Водночас, в інших школах Кам’янського району на їхніх сайтах буде розміщено промо-презентацію нової спеціальності кафедри біржової діяльності і торгівлі НУБіП.

     Хочеться подякувати за сприяння у організації зустрічей відділу освіти Кам’янської РДА і, в першу чергу, Івану Глаголі та Наталії Куценко, а також директору Кам’янської ЗОШ № 1 Ларисі Бондаренко, директору Кам’янської ЗОШ № 2 Людмилі Ємець та директору Кам’янського еколого-економічного ліцею Олегу Чумаченку, а школярам побажати успіхів при складанні ЗНО. Ми чекаємо їх у Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook