Аспірантка Олександра Пархоменко і її тренер В’ячеслав Пархоменко – увійшли до десятки кращих спортсменів і тренерів Києва за 2017 рік

2 січня 2018 року

     Щороку Київська міська державна адміністрація підбиває підсумки роботи, визначає кращих громадян, колективи міста у різних сферах діяльності, в т.ч. і спорті. Кращі спортсмени і тренери визначаються за найбільшою сумою балів набраних за зайняті місця на чемпіонатах, кубках світу, Європи, України за календарний рік. Нагородження лауреатів пройшло 27 грудня 2017 року. Його проводив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Вадим Гутцайт.

     До десятки кращих спортсменів увійшли і два представники НУБіП України – аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту Олександра Пархоменко, яка отримала відзнаку «Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту 2017 року», і її тренер старший викладач кафедри фізичного виховання, заслужений тренер України зі спортивного орієнтування В’ячеслав Пархоменко.

     Які ж складові успіху нашої спортсменки у 2017 році? Головним стартом року стали виступи на 18-му чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації в Литві, де Олександра завоювала 4 медалі: срібну і бронзову – в особистому заліку на найважчих, класичних дистанціях з пошуку контрольних пунктів на діапазонах 3,5 і 144 МГц, а також срібну і бронзову – у командному заліку в складі збірної України. Лише 16 секунд на фініші не вистачило Олександрі, щоб вперше за останні 15 років українська спортсменка виграла чемпіонат Європи.

     Проміжними, підготовчими міжнародними стартами був 12-й чемпіонат Європи зі спортивного радіоорієнтування (Польща, де дівчина зайняла 1-ше, 3-тє і 5-те місця (на різних дистанціях) і змагання на кубок світу зі спортивної радіопеленгації (Болгарія), де вона виграла усі чотири дистанції.   
     Щоб потрапити до збірної України для участі у чемпіонаті Європи потрібно було пройти горнило відбіркових стартів на чотирьох чемпіонатах України зі спортивної радіопеленгації і спортивного радіоорієнтування 2017 року на різних дистанціях та потрапити до числа трьох спортсменів, які мають право представляти Україну на кожній з чотирьох дистанцій чемпіонату Європи. За рік на Всеукраїнських змаганнях з радіоспорту Олександра виборола 27 призових місць у чотирьох вправах зі спортивної радіопеленгації: спринт, радіоорієнтування, класичні дистанції на діапазоні 3,5 МГц і 144 МГц в особистому і командному заліках у складі збірної Києва.

 

 

     Для кращої технічної, фізичної і психологічної підготовки до міжнародних змагань Олександра разом з тренером стартувала на п’яти чемпіонатах України зі спортивного орієнтування (на лижах, бігом, на велосипедах, трейл-орієнтування) та багатьох Всеукраїнських змаганнях в різних областях України на складних для орієнтування місцевостях. А також займала призові місця на Всеукраїнських і міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування, рогейну, бігу по шосе, бігу вгору по сходах, кросового гірського бігу в нашій країні та за кордоном.

 

     А на завершення сезону Олександра спробувала свої сили на дистанції повного марафону – 41 км 195 м і в складній боротьбі на останніх 10 кілометрах зуміла здобула перемогу в категорії жінок 19-29 років.

Вітаємо лауреатів!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook