Захист магістерських робіт за спеціальністю 051 «Економіка (спеціалізація економічна кібернетика)

13 грудня 2017 року
13 грудня 2017 року на факультеті інформаційних технологій проходив захист магістерських робіт за спеціальністю 051 «Економіка» (Економічна кібернетика). Членами комісії із захисту магістерських робіт за спеціальністю 051 «Економіка» (Економічна кібернетика) були: Кваша Сергій Миколайович проректор з навчальної роботи, академік НААН України (голова комісії), Скрипник Андрій Васильович, д.е.н., професор, завідувач кафедри економічної кібернетики, Швиденко Михайло Зіновійович к.е.н., професор, завідувач кафедри інформаційних систем, Клименко Наталія Анатолівна заступник декана факультету інформаційних технологій к.е.н., доцент.
 
До захисту представлено 16 магістерських робіт за різноманітними тематиками. Значна частина робіт фундаментального характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку та ризикам функціонування аграрного виробництва, у інших роботах розраховувались оцінки ризиків та вплив схильності до них в різних галузях української економіки: мікрокредитуванні, страхуванні, ігровому бізнесі та державній лотереї. Ще розглядались питання впливу диференціації доходів громадян на соціальну нестабільність суспільства.
Серед робіт аграрної спрямованості: слід виділити в першу чергу роботи, які базувалися на сучасному програмному забезпеченні: R-Studio, SPSS, та ін.. В цих роботах методами DEA та економетричного аналізу проаналізовано резерви ефективності аграрного виробництва за умови використання сучасних технологій, що вже працюють в Україні (Столярчук О., Якубчук К.). Також в аналітичному вигляді представлено вплив світового ринку зерна на цінові показники внутрішнього ринку (Свинчук Л.), прогнозувались перспективи розвитку в Україні  органічного землеробства (Фесенко О.).
У роботах, що відносяться до сфери дослідження ризиків, виділялись роботи з мікрокредитування (Мудрук Т.) та страхування (Ющенко Д.) в яких містились пропозиції щодо зменшення ступеню ризику малого та середнього бізнесу.
Робота Тарасенко Р. з дослідження диференціації доходів містила конкретні пропозиції щодо покращення діяльності Держкомстату України.
    Комісія відмітила високий рівень продемонстрованих робіт та практичну цінність отриманих результатів досліджень. Серед найкращих виступів головою комісії були відмічені роботи: «Управління кредитними ризиками з використанням скорингових моделей», «Моделювання соціальної нестабільності суспільства», «Еколого-економічне моделювання інноваційного рослинництва», «Моделювання ринків діяльності страхового бізнесу».
Вітаємо магістрів з успішним захистом та бажаємо успіху на наступному етапі - використанні отриманих знань на практиці. Сподіваємось, що отримані навики з оцінки ризиків вбережуть їх від надмірно ризикових рішень. Однак, з іншого боку без ризику неможливо підняти рівень економіки країни, яка знаходиться на складному етапі свого розвитку.
Андрій Скрипник, завідувач кафедри економічної кібернетики

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook