Поєднання професійного досвіду та молодіжного ентузіазму.

4 жовтня 2017, 17:26
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Поєднання професійного досвіду та молодіжного ентузіазму.
3 жовтня 2017 року з 1200- 1500 в аудиторії 117 (блок А) кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ФВМ відбувся науковий семінар на тему «Репродукція тварин – актуальні питання сьогодення та погляд у майбутнє» присвячений 15-літтю студентського наукового гуртка кафедри «Біотехнологія та генетика відтворення тварин» і 80-літтю створення кафедри. У семінарі прийняли участь студенти 1 групи 3 курсу ОС «Бакалавр», які нині складають основу гуртка; співробітники кафедри: в.о.завідувача, доцент О. А. Вальчук, заступники декана ФВМ, доценти С. С. Деркач та Ю. В. Жук, доценти В. І. Бородиня, В. М. Мазур, В.М.Лакатош, аспірант Масалович Ю.С., а також заступник директора НДІ здоров’я тварин ФВМ доцент Я.К.Сердюков.
Метою зібрання було обговорення гуртківцями – початківцями спільно із співробітниками кафедри досягнень у репродукції тварин та отримання студентами навичок самостійного наукового пошуку.
У вступному слові керівник наукового гуртка, ініціатор проведення семінару доцент Лакатош В. М., ознайомив присутніх із славною історією кафедри та історією створення і діяльності студентського гуртка, основними здобутками його гуртківців за останні 15 років.
В доповіді «Репродукція продуктивних і дрібних домашніх тварин: сьогодення та погляд у майбутнє» він провів ґрунтовний аналіз стану відтворення тварин в Україні, використання додаткових репродуктивних технологій у відтворенні продуктивних та дрібних домашніх тварин, а також оцінив перспективи розвитку цього напряму на найближчі роки.
У другій частині семінару виступали гуртківці – початківці, які в короткому викладі висвітлили своє бачення основних питань репродукції тварин. Цікавими і змістовними стали доповіді Ігумнової Олександри («Репродуктивна система коней і її регуляція»), Привалової Ольги («Репродуктивна система самців»), Товгіної Жені («Гормони сім’яників: роль і клінічне значення»), Гуж Марії («Ембріони тварин. Сучасні методики роботи з ними»), Бартош Тетяна («Окситоцин»), Дубіни Дмитра («Лабораторні дослідження у ветеринарній медицині (репродукція)»), Філіпчука Єгора («Інформаційні технології у ветеринарній медицині»).Особливо хотілося б відзначити доповідь старости гуртка Шкунді Дар’ї («Особливості репродукції котів породи мейн кун. Власний досвід.») зробленої за результатами 10 літнього досвіду розведення котів породи мейн кун.
В обговорені доповідей виступили співробітники кафедри, заступник директора НДІ, науковий керівник гуртка, доповідачі. За спільною згодою, найкращою було визнано доповідь студентки 1 групи 3 курсу Бартош Тетяни, яка представила і частково продемонструвала значення і роль окситоцину в організмі тварин і людини.

Кандидат ветеринарних наук, доцент Мазур Валерій Миколайович. 

 

 


науковий керівник гуртка
Бартош Тетяна
Гуж Марія
Ігумнова Олександра
учасники семінару
Привалова Ольга
Товгіна Женя
Філіпчук Єгор
Шкундя Даря
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook