Лабораторні заняття для майбутніх енергетиків: навчаємо на сучасному обладнанні та готуємось до виконання дипломних проектів

5 жовтня 2017 року

     Навчальні стенди з апаратами чи не всіх фірм-експортерів продукції в Україну, сучасні апарати керування електроприводами та інше обладнання, до якого буквально нещодавно додалися мікропроцесорні пристрої керування, передані австрійською фірмою «MOELLER», – саме так виглядає одна з багатьох навчальних лабораторій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, в яких здобувають свій фах майбутні енергетики. Тут четвертокурсники вивчають будову автоматичних вимикачів, досліджують, проводять діагностику, ремонт і в разі потреби заміну, збирають схеми керування електроустановками, здійснюють налагодження. І все це як у реальних виробничих умовах, коментує хід заняття викладач Олексій Романенко.

 

     До речі, отримані знання і вміння обов’язково їм знадобляться при написанні бакалаврської і магістерської роботи та при вивченні дисципліни «Електропривод сільськогосподарських машин» вже в магістратурі. Тож це також один із факторів якнайкраще вчитися, говорить четвертокурсник Максим Бабак. Адже особисто і я, і мої одногрупники плануємо продовжувати далі вчитися і звісно в НУБіП. Диплом магістра – це не просто інша кваліфікація, а й вищі посади і, відповідно, оплата праці. Та й взагалі після навчання в НУБіП можливості для працевлаштування у нашій сфері набагато ширші, додає хлопець. На відміну від наших колег з інших вишів, ми можемо працювати не тільки в промисловості, а й в сільському господарстві. Самі ж лабораторні проходять дуже цікаво, адже це, перш за все, практика, а по-друге, ми працюємо не просто на комп’ютерних моделях, а на реальних зразках, що набагато складніше. Тут треба не тільки вміти вирішувати виробничу задачу, а ще й дотримуватися правил електробезпеки.

Ольга Наконечна


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook