Університет на полі: студенти з Бобровиці взяли участь у студентському дні поля

20 вересня 2017 року

     Відвідування виставок сільськогосподарської техніки та технологій стало невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Бобровицькому коледжі економіки та менеджменту ім. О. Майнової. Не став винятком і День поля на базі Німецько-українського аграрного демонстраційного та навчального центру, який пройшов нещодавно у Дослідницькому.

     Захід, який отримав назву "Університет на полі", запропонував студентам з усієї України можливість побачити на практиці сучасну техніку та інноваційні технології, а також отримати компетентну фахову інформацію від виробників.

    На дослідних полях були представлені обробіток ґрунту по стерні (CLAAS, CASE IH, HORSCH та LEMKEN демонстрували свої сучасні технічні можливості), спеціальна смуга перешкод для обприскувачів, яка показала поведінку машин в спеціальних умовах та коливання штанги залежності від швидкості (HORSCH, CASEIH, LEMKEN), техніка для збирання та перевантажування цукрових буряків в польових умовах (HOLMER), сучасні розкидачі міндобрив у роботі від фірми RAUCH, виробники посівного матеріалу LIMAGRAIN, STRUBE, NPZ, MAISDNEPROPETROVSK та SOJEWYIWIK та засобів захисту рослин (STEFES) презентували рослинницькі досліди по сої, кукурудзі, ріпакові та соняшнику. Можна було побачити роботу комбайнів та презентацію врожайності по дослідних культурах з оцінкою результатів (CLAAS та CASEIH).

     Унікальність цього Дня поля у можливості вивчати техніку і технології у польових умовах та в роботі. І ґрунтообробні агрегати, і техніка для збирання врожаю працювали так, щоб студенти могли побачити всі агрегати в роботі. При цьому представники компаній охоче коментували все, що відбувалося в полі та відповідали на запитання. Своїми враженнями студенти могли поділитися в анкетах.

Юрій Ярош,
викладач

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook