Зимовий зерновий конгрес

2 березня 2017 року

    Традиційно в зимовий період проводиться значна кількість заходів, присвячених теоретичним та практичним питанням щодо ефективності виробництва продукції рослинництва. 28 лютого відбувся «Зимовий зерновий конгрес», який об’єднав виробників, аналітиків, консультантів, вчених, представників фірм з України, Німеччини, Великобританії та інших країн. Конгрес організовувався під егідою асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» і офіційне відкриття якого зробив Президент асоціації Алекс Ліссітса.

Олександр Жемойда, Світлана Каленська, Тарас Висоцький, Віктор Каленський, Анатолій Циркун

     Конгрес був присвячений практичним аспектам виробництва озимих зернових культур та орієнтований на розвиток і підвищення ефективності сільського господарства України.

     Представлені на Конгресі доповіді ще раз засвідчили те, що відбувається інтенсивна інтеграція багатьох технологічних спрямувань для отримання запланованих рівнів урожайності польових культур, зростає попит на інтелектуального агронома, перед викладачами вузів стоїть першочергове завдання формувати власне таких спеціалістів.

Зустріч на Конгресі: завідувач кафедри рослинництва НУБіП С. Каленська і студент другого курсу О. Загородній

     В роботі конгресу прийняв участь Сміт Род - фермер з Великої Британії, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса – урожайність пшениці озимої в його господарстві склала 16,52 т/га. Сміт Родер поділився «секретами» технології вирощування, яка в першу чергу полягає в чіткому діагностуванні стану рослин, грунту та своєчасному виконанню всіх технологічних елементів. Зустріч та фотографія на пам'ять зроблена з Родом Смітом та студентом другого курсу агробіологічного факультету Олегом Загороднім напевне може стати знаковою в житті майбутнього молодого агронома (фотографія 3). Приємно, що студенти ефективно використовують можливість отримання знань не лише в аудиторіях Університету, а й на таких зустрічах.

 

Род Сміт, фермер з Великої Британії, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса і Олег Загородній, студент другого курсу агробіологічного факультету НУБіП

Завідувач кафедри рослинництва,

д.с.-г.н., професор С.М. Каленська

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook